Informatie voor deelnemers aan de instructie

 

Onderwerpen:  

 • Lestijden
 • Vooraf aanmelden via de website
 • Avondhoofden
 • Boot indeling
 • Kleding / Zwemvesten
 • Waar laat je je waardevolle zaken

  

Aanvang zeilinstructie

Plaats:                          Clubhuis “t Kombuis” van de WVS, Uiterweg 263 te Aalsmeer

Binnenkomst:                18.00 tot 18.10 uur

Bekendmaking indeling: 18.15 uur 

 

Na het zeilen worden de lessen geëvalueerd in het Kombuis.

Omstreeks 22.00 uur ronden we de avond af.

Instructie telefoonnummer (alleen in gebruik vlak voor de instructie) :

06 1327 3341 

 

Indien je onderweg bent, maar door omstandigheden later dan 18.15 uur aanwezig denkt te zijn, bel dan het mobiele nummer van de WVS zeilinstructie: 06 1327 3341 of een van de avondhoofden. Dat stelt ons in staat om je dan toch in te delen in het les programma!  

 

Neem de eerste les aub een recente foto mee voor op je leskaart. Het is de bedoeling dat je een vaste lesavond kiest, de dinsdag of de donderdag. Indien je onregelmatig werkt kan hier natuurlijk van worden afgeweken.   

 

Vooraf aanmelden op de website

Het is de bedoeling dat je vooraf via de website je aanwezigheid meldt. Dat doen de vrijwillige instructeurs ook zodat het ons een inzicht geeft of het aantal leerlingen en instructeurs in balans is. >Lees hoe je kan aanmelden    

 

Avondhoofd

De lesavonden worden door onze avondhoofden geleid. 

Voor 2018 zijn dit: 

 • Roeland Peeters
 • Harald Niemeijer
 • Geertje de Jong
 • Remco Vink
 • Victor van Doorn
 • Rene Pater 

 

Bootindeling

Je vorderingen worden bijgehouden op jouw leskaart. Op basis van deze informatie zal het avondhoofd je indelen bij andere leerlingen van gelijk niveau zijn. Hierdoor maak je de snelste vorderingen. Leerlingen worden wisselend bij een instructeur ingedeeld.

De instructeurs geven les volgens het CWO (Stichting Commissie Watersport Opleidingen) systeem en zijn gecertificeerd.  

 

Kleding / Zwemvesten

Je dient zelf te zorgen voor een zwemvest!

Uit veiligheidsoverweging moeten deze altijd worden gedragen. Je kan een zwemvest kopen bij een watersportzaak; laat je daar voorlichten maar let op de bewegingsvrijheid. In Aalsmeer zit Dragt Watersport.

Andere grote watersportzaken in de regio zijn: Dekker Watersport in Zaandam, George Kniest in Muiderzand je kan daar ook via het web bestellen. 

De kleding op de avond dient vooral makkelijk te zitten; je moet regelmatig op je knieën zitten en het is ook mogelijk dat je wel eens achter iets blijft hangen; trek dus niet de nieuwste kleding aan.

Ook op droge avonden kan je nat worden van het "buiswater" neem dus altijd een regenpak mee en ook is het handig als je een extra set droge kleding (en handdoek) achter de hand hebt voor het (sporadische) geval dat je te water raakt.

Als je het snel koud hebt trek dan warme kleding aan en zet een warme muts op; vooral een warme muts kan veel bijdragen aan je comfort.

Trek schoenen met rubber zolen aan zodat je stevig staat op het gelakte dek, zonder daarbij het lakwerk te beschadigen.  

 

Waardevolle zaken

Omdat je je telefoon, portemonnee etc. niet onbeheerd wil achterlaten, hebben we waterdichte tonnetjes waar je deze spullen in kan opbergen en zonder gevaar mee aan boord kan nemen.

 

Remco Vink

Coördinator Volwassenen Instructie

negnidielpO.[antispam].@WvSchiphol.nl