Over onze haven

Locatie en adreshaven-bovenaanzicht

De haven ligt aan de Kleine Poel en is een uitstekend startpunt voor de Westeinderplas, dagtochten naar het Braassemermeer, de Kagerplassen, Amsterdam etc. IJmuiden, het Markermeer en het IJsselmeer liggen binnen bereik van motor en zeilboten. 

 

 

Het adres van de haven is: Uiterweg 263A, 1431 AH Aalsmeer

Passanten zijn welkom.

Positie: (N 52°15,45, E 4°43,72)

 

't Kombuis 

Het clubhuis 't Kombuis is het bruisend middelpunt van onze haven; van hieruit wordt instructie gegeven en worden andere activiteiten gestart. Ook de Bar bevindt zich in 't Kombuis. Deze bar wordt gerund door de barcommissie die tijdens bijna alle activiteiten op de haven de bar bemand. In 't Kombuis staat een computer tbv gebruik door onze leden.  

 

Toegang tot de haven (Hek) De toegang tot de haven is alleen mogelijk via het hek. Ook 't Kombuis en de toiletgroep zijn beveiligd.

Leden kunnen via de havenmeester een pasje bestellen waarmee op elk moment toegang tot de haven is te verkrijgen.

De borg bedraagt 25 euro, maar die krijg je terug als je het pasje weer onbeschadigd inlevert.

Let op! Er mogen geen gaatje worden geboord in de pas want dan werkt het pasje niet meer.

Lees meer over het ophalen van nieuwe passen.

 

Parkeren op de haven 

Parkeren is mogelijk op het haventerrein en in de Grote Loods.

In de wintermaanden zijn deze ruimtes in gebruik voor de winterstalling. In deze periode is het mogelijk om langs de Uiterweg te parkeren.

Let op! tussen 1 april en 1 oktober is het niet toegestaan om zonder ontheffing langs de Uiterweg te parkeren en maak je goede kans bekeurd te worden.

 

Beheerder haven 

Het beheer van de haven valt onder verantwoordelijkheid van de havencommissaris. De havencommissie beheert de haven. Op de haven is de "havenmeester van dienst" het eerste aanspreekpunt voor leden en passanten. De havenmeesters zijn vrijwilligers die per toerbeurt deze functie bekleden.

De Havenmeester van Dienst heeft een mobieltje van de zaak: 06-25025711.

Alleen bellen tussen 09:00 uur en 19:00 uur s.v.p.

klik hier voor foto's van de havenmeesters

 

Onderhoud van de haven wordt door het jaar heen zoveel mogelijk in eigen beheer uitgevoerd. In aanvulling hierop organiseert de Havencommissie tweemaal per jaar (in het voorjaar en het najaar) een ‘Klusdag’. Diverse werkzaamheden variërend van schoonmaken tot snoeien van bomen en struiken worden dan opgepakt.

 

Ligplaatsen (zomer) 

De capaciteit van de haven is 155 ligplaatsen in het water (boxen) en 41 ligplaatsen op een jollenhelling. De boxen hebben vrijwel allen de beschikking over een walstroom-aansluiting. Voor het gebruik van de stroom wordt een extra jaarlijkse vergoeding berekend, gebruik van water is gratis. 

 

Winterstalling 

's Winters biedt de vereniging staanplaatsen aan in de Grote Loods en buiten op het parkeerterrein, alsmede beschutte ligplaatsen in het water.  Lees het verkort winter reglement. 

 

De Kraan 

Onze vereniging beschikt over een moderne kraan met een ruim hefvermogen van 20 ton.

Deze kraan wordt gebruikt tbv de winterstalling. Op verzoek kan de kraan ook tijdens de zomerperiode worden gebruikt. De bediening van de kraan kan alleen plaatsvinden door speciaal hiervoor opgeleide leden.

 

Tarieven 

Zie onze tarievenpagina

 

Vuilwaterpomp

De vuilwaterpomp voor het legen van de vuilwatertank staat achter 't Scholletjesbos. De gebruiksaanwijzing is op de pomp aanwezig. Door de WVS pas korte tijd tegen de paslezer te houden wordt de pomp ingeschakeld. 

De pomp schakelt na 3 minuten automatisch uit of via de uitknop links op het bedieningskastje.  

 

Draadloos internet op de haven

Sinds 2007 is er draadloos internet op de haven beschikbaar.

Sinds de upgrade van het netwerk in 2014 is het netwerk afgeschermd met een password en daarmee exclusief voor leden. In 't Kombuis staat een PC die toegang heeft tot het Internet; het weerbericht, de WVS website etc zijn direct opvraagbaar.

De toegangscode van de WIFI is te vinden in 't Kombuis op het mededelingenbord. 

 

Recreatiewoning 't Scholletjesbos 

Op de haven staat een recreatiewoning die door leden kan worden gehuurd.

Lees HIER meer over 't Scholletjesbos.