logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

WASC - World Airline Sailing Championship

WASC staat voor World Airline Sailing Championship   

Dit zijn zeilwedstrijden die tussen verschillende Airlines onderling worden georganiseerd. Elk jaar organiseert een Airline in haar eigen land deze wedstrijden. Airlines die je daar regelmatig terugziet, zijn bijvoorbeeld: Finnair, Lufthansa, Air Canada, United, BA, Swiss, Austrian, Quantas en de KLM. De WVSchiphol leden doen hier vaak aan mee en heeft de WASC zelf ook 3x eerder georganiseerd. Gemiddeld bestaat het KLM zeilteam uit 6 zeilers en een aantal spectators. Indien je meegaat naar de WASC en je bent een KLM'er in vaste dienst EN lid van de WVSchiphol, kun je in aanmerking komen voor een door de KLM gesponsord vliegticket.  

2019 evenement:
Het WASC evenement is van dinsdag 10 t/m vrijdag 13 september in Loosdrecht, Nederland en worden georganiseerd door een aantal WVS leden die vaker bij een WASC hebben gezeild.

Het committee is op zoek naar wedstrijdzeilers, fokkenisten, spectators en vrijwilligers.

Er is een website aangemaakt voor meer informatie en aanmelding; WASC 2019

Zeiler:
Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen met deze WASC? Je kan jezelf aanmelden op de WASC 2019 website onder vermelding “KLM”. Als schipper wordt er van je gevraagd dat je wedstrijdervaring hebt en dat je werkzaam bent bij de KLM. Als fokkemaat is het voldoende dat je wedstrijd ervaring hebt.
De kosten zijn eur 275,- pp. Daar zit dan de huur van de boten in, de wedstrijd begeleiding, eten, t-shirt, aantal drankbonnen en feestavonden.
Voor de wedstrijdzeilers die inschrijven zijn er deze zomer een aantal wedstrijdtraining in Valk boten in Loosdrecht. Mochten er meer dan 6 zeilers inschrijven zal de WASC KLM Teamcaptain kijken wie er het meest recent meerdere wedstrijden heeft gevaren en zo het team samenstellen. Zeilers kunnen inschrijven kan tot 1 september.

Spectators en vrijwilligers:
Wat de kosten zijn voor WVS’ers is afhankelijk wat er aan sponsor geld binnenkomt en hier komt de penningmeester nog op terug. Het zal ook van afhangen of je meedoet met het avond eten. Spectators en vrijwilligers ook graag inschrijven via de WASC website. De WVS Spectators/ vrijwilligers kunnen ook overal aan mee doen zoals, vervoer op het water, eten, BBQ en feestavond.

Hotel:
Mocht je s’avonds in een hotel willen blijven slapen kan dat ook. Er is een goedkoop Fletcher Hotel arrangement gemaakt die ook op de WASC 2019 website terug te vinden is.

Organisatie committee 2019: 
WASC voorzitter: Harm Ploeger
WASC penningmeester: Gert Jan v Hilten
WASC team captain: Loeke Bergstein
WASC secretaris: Peter Dol

WASC algemene info: Arjen van Mil
06 12274427