logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Uitslagen handicapwedstrijden

 

 

Er worden bij voorkeur 15 wedstrijden per seizoen gevaren. De planning is om aan het einde van het jaar een reserve wedstrijden te plannen op 5 oktober mochten er wedstrijden uitvallen.  

Tevens staat hier per wedstrijd een verslag en eventueel een link naar gemaakte foto’s. Deze verslagen worden geschreven door de wedstrijdleiding van de betreffende wedstrijd. Foto’s kunnen door iedereen gemaakt worden. Indien je leuke foto’s hebt die op de website mogen komen, geef dit dan aan bij een lid van de Handicap-Wedstrijdcommissie

Eindstand 2019:

einduitslag-2019

Tussenstanden helemaal onderaan!

------------------------------------------------------------------------------------


Handicap15  - 28 september 2019
Start: Timo ( met boot) en Rob & Jouke
Bar: Sonja en vele andere
Spectator: Paul
Rescue: Amstelveense Redding Brigade


Vandaag de laatste handicap dit jaar.
In de ochtend werd er al gebeld of de handicap wel door zou gaan. De Bobo wedstrijden waren ook al afgekeurd vanwege de 6bft die voorspelt was..
Later die dag werden de boeien uitgelegd door Jouke en Arjen. Aangekomen op de grote plas zagen ze wel wat witte schuimkopjes staan en redelijk grote golven.
Plots was daar een heftige golf die kompleet over de reddingboot heen ging en daar waren zij niet op voorbereid. Voortaan dus toch maar de regenjas dicht doen als je de schuimkopjes ziet…!!

Helaas werd er constateerd dat de wind vrij hard was maar de golven waren echt te hoog. Hierdoor besloten ze de wedstrijd op de kleine poel te houden.
3 Lasers en 1 Spanker aan de start. Op het start signaal lagen de boten mooi op rij op de startlijn. De Spanker van Eva en Arjen lag eerst achteraan maar toen de eerste Lasers om gingen konden E en A dus weer wat plaatsen op schuiven naar voren.
De eerste wedstrijd werd gewonnen door Thomas en daarachter zat de Spanker. Gevolgd door Erik en Henny.

Omdat de Spanker bemanning de Lasers al zo vaak hadden zien omslaan kozen zij ervoor om niet mee te doen aan de tweede wedstrijd. Angst of wijsheid??
De tweede race verliep weer anders en hier kwam Erik het eerste over de streep gevolgd door Thomas en Henny.
Ik de uitslag is Thomas dus de winnaar en Thomas had het daarna nog druk met worst snijden.

De jeugd was al vroeg in de avond gestart met een Jeugd BBQ. De wedstrijdzeilers konden naadloos de BBQ over nemen door er weer wat kolen bij te gooien.
Jouke maakte de totale eind uitslag 2019 bekend:
Op de derde plaats Jouke, twee Henny en de eerste plaats gaat dit jaar naar Thomas.
Tijdens het eten konden we ook nog even genieten van de foto’s van Timo en de BBQ smaakte ons goed.
Tot volgend jaar maar weer.
Arjen
h15-2019

----------------------------------------------------------------------------------

Handicap 14, 21 september 2019


Start: Paul en Boudewijn
Rescue: Remco en Rob
Bar en eten: Sander en Sonja

Antoinette, Eva en Arjen leggen de boeien uit en zijn te laat voor het palaver.
Daar was net nog een discussie of de startlijn nu wel of niet een handicap is. Er zijn voor en tegen argumenten. In het handicap commissie zal dit besproken worden zodat het dan voortaan altijd het zelfde is.
Net voor de start was de wind pittig te noemen Anges en Geertje kiezen voor een rif in t grootzeil van Spanker 900. Net na de start valt de wind echter weer terug tot een normale 4Bft.
Dit keer was de nieuwe toeter te horen wat eigenlijk gewoon een auto toeter is. Nog niet echt optimaal maar beter dan de blaas toeter.
Eva en Arjen starten bij het pin-end wat goed blijkt uit te pakken omdat zij als eerste om de bovenboei komen. Henny zit daar vlak achter. Klaas met Paul Bo doet ook goede zaken en wordt in de eerste wedstrijd 3e.

De tweede start laat even op zich wachten voordat iedereen gefinshed is. De startlijn ligt er nog steeds erg scheef ik waar ook Frits en Paulo goed gebruik van maken. Teun scheeft over stuurboord langs de pin-end achter iedereen langs en ligt ook goed op koers. Eva en Arjen gaan als eerste rond de bovenboei en Teun met Antoinette zitten daar vlak achter. Dan wordt er door Antoinette een fokkeloetje uitgezet en dat geeft veel voordeel. Teun ligt nu voorop en rond als eerste de benedenboei.
Daarna is het stuivertje wisselen tussen Arjen En Teun. Tot vlak voor de finish ligt Teun voor maar Arjen heeft ruimte om iets te vallen en meer snelheid uit de Spanker te halen en finished net voor Teun.

Het was weer een prachtige avond en de wind was een echt ‘Spanker’ windje. Arjen deelt de worst uit en Sonja en Sander verzorgen de Pizza.
De muziek wordt door Rob opgezet en de koelkast gaat weer open. :-)

h14-2019

-----------------------------------------------------------------------------------

Handicap 13, 30 augustus 2019
Startboot Sonja en Arjen
Reddingboot Rob en Erik

Deze avond is het palaver om 18:00 uur. Dit vanwege het kortere daglicht. Je zal ook zien aan sommige foto’s dat de zon net aan het ondergaan is.
Even daarvoor wordt het eten aangeboden door Sonja waar weer goed gebruik van wordt gemaakt.
De bovenwindse boei wordt door de reddingboot te water gelaten na de aanwijzingen vanuit de startboot via kanaaltje 77. Over.

De startboot is voorzien van 1 startboei op de achtersteven. Sonja en Arjen geven het voorbereiding sein als Erik eindelijk :-) met de Laser op gehoor afstand is gekomen.
Er varen 3 Lasers en 4 Randmeren rond de startlijn. Erik kruipt kompleet onder de startboot om meest optimaal aan de start te verschijnen maar helaas trekt de startboot wat wind weg en is Erik er wel als eerste maar de snelheid is laag.
De Laser zijn met de weinige wind toch duidelijk in het voordeel en zij ronden de bovenboei als eerste. De 4 Randmeren zitten allemaal erg dicht bij elkaar en er is volop strijd. Op naar de Gate en de ondelinge afstanden zijn minimaal.
Paul gaat het net geleerde “Boeironden” in de praktijk brengen rond de startboot en dat pakt goed uit. Henny komt van de Lasers als eerste voor de wind over de finish. Van het Randmeren veld komt Michel met Paul als eerste over de finish.

De tweede race is wat heftiger ( maar dus niet met de wind). Er wordt goed gestart door heel veel boten maar Randmeer 1 wil graag een indring-start maar krijgt helaas geen ruimte…. Er hangen gelukkig al stootwillen aan de startboot.
Thomas , Erik en Henny met de Laser zijn erg snel vandaag. Bij de bovenboei gaat het gevecht echt los tussen Klaas/Suzanne, Michel/Paul en daar komt ook Jouke met Maartje. “ Ruimte voor de boei” wordt er geroepen en de chaos is compleet.
Dan wordt er daarna door Klaas nog even een loef-duel ingezet. Gelukkig zijn Alex/Mike het RM veld deze keer ver voor. De RM 2 loopt aan de wind sneller dan de andere RM maar dan valt de voordewindse koers weer tegen qua snelheid.
Bij de ronden van de startboot door de RM worden er volop foto’s gemaakt door Arjen. Dan horen we plots achter ons roepen” Ik ben er al”. Oeps Henny was al gefinished maar hadden wij niet gezien.
Door alle twee de wedstrijden te winnen mocht Henny later met de worst ( en kaas) rond gaan. Omdat de wind totaal weg was werd erg besloten alle Randmeren toch maar even naar de haven te trekken.
Prachtige dag en er werd goed gezeild.
Ieder weer bedankt voor de inzet. Ook voor het gebruik van de Moll's boot. :-)

Foto's

h13-2019

-------------------------------------------------------------------------------------

H12 ging niet door omdat iedereen op vakantie was of andere dingen te doen.

------------------------------------------------------------------------------------

Handicap 11:

Vrijdag 2 aug 2019
Wedstrijdleiding: Elske en Thomas
Rescue: Ton , Agnes en Harald
Foto's: Link

Stevige buien kwamen de hele dag al over de plas, zelfs nog tijdens het boeien uitleggen,maar daarna lijkt het droog te blijven. Een lekker windje, 3 Bft uit het westnoordwest betekent de bovenboei tussen het Eendegat en de Grote Brug en de gate in de richting van Kudelstaart.De start/finish hebben we in het midden gelegd. Totaal 10 boten aan de start waarvan 8 loters, dus alle vereniging Spankers en Randmeren die in de vaart zijn, liggen ook aan de start. RM 2 heeft zelfs de spinaker bij. Daar blijken Robert en Vincent in te zitten, die hadden toch de 900 geloot? 

De start van de eerste wedstrijd levert al meteen spektakel op.
Alex en Paul proberen in te dringen, maar dat laat Frits terecht niet toe. Gevolg: Alex en Paul op de boei. Vlak daarachter doen RM3, RM 2 en Spanker 919 hetzelfde. Even dreigen ze allemaal boven op de Pierewaaier te varen, maar de 2 RM’en kunnen er net onderdoor en de 919 kiest eieren voor zijn geld en draait in de rond om met een rondje alsnog over de lijn te gaan.
De wind blijft behoorlijk klagerig. De 900 gaat er als een speer vandoor en rondt ruim als eerste de boei, gevolgd door Teun, die vervolgens het voordewindse rak wel heel erg als een banaan zeilt. Frits en Boudewijn hebben de Genaker opgezet en stomen op naar de tweede plaats. RM 2 zet de Spinaker op en laat daardoor de andere 4 RM-en achter zich.
De gate ligt niet helemaal goed op de wind waardoor iedereen de BB boei pakt. Het binnenhalen van de Spinaker gaat niet helemaal goed, waardoor RM 1 en 3 weer aardig inlopen. In het tweede kruisrak kiest iedereen voor dezelfde kant waardoor er weinig veranderingen ontstaan. Het veld is behoorlijk in tweeën gesplitst met het hout en de Laser voorop en de RM een stuk daarachter. De laser verliest behoorlijk terrein in het kruisrak. Ook Teun zakt helemaal weg in het niemandsland voor de randmeren.
De 913 is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats. Ondertussen heeft de rescue de gate goedgelegd. Teun is de enige die ziet dat de SB boei nu veel gunstiger ligt en pakt die boei, waardoor hij behoorlijk wat terugpakt in het laatste kruisrak.

1 AEva/Arjen, 2 Teun en vlak bij elkaar 3 Frits, 4 Michel/Mike

De tweede start ligt men een stuk beter verspreid over de lijn. De Spankers, Teun en Frits zijnallemaal praktisch in het startschot over de lijn. Alleen RM4 en 5 missen echt de start. Er komt een bui over, waardoor de wind weer aantrekt. Eva gaat als eerste om de bovenboei, gevolgd door Frits en Spanker 913. Gelukkig is het vrij snel weer droog en kan Thomas zijn prachtige camera weer tevoorschijn halen. Als dit geen fantastische foto’s worden!  RM3 komt als eerste langs in het voordewindse rak, ondanks de spinaker komt de RM2 er niet voorbij. Ook de 919 pakt nu de SB gate. Teun kiest de BB kant van de baan, maar helaas pakt dat toch niet goed uit. De 900 en de 913 brengen elkaar weg in het voordewindse rak,  waardoor Frits profiteert en in een rechte lijn als eerste bij de gate aankomt, zo’n 100 meter voor de 2 Spankers, die echt behoorlijk van de ideale lijn zijn afgeweken. Ook Teun vaart weer een banaan-route, waardoor de 919 hem passeert. In het achterveld heeft RM2 weer de leiding genomen. De 919 pakt als enige de SB boei wat fantastisch uitpakt en ze naar de 2e plaats achter Frits brengt. 3e Eva en 4e Klaas. De 913 is zo verbaasd dat ze na de finish nog even komen vragen of de 919 wel de boei heeft gerond. RM 4 en 5 zien ook dat de SB boei beter ligt en veranderen op het laatste moment van koers. Maar rondde die ene de gate nou van buiten naar binnen?? Er wordt niet geprotesteerd, dus het zal wel...  Bij de Randmeren wordt het zowaar nog spannend: Gerard eindigt 4 seconden voor Dennis en daar 6 seconden achteraan Alex.

Het was weer een prachtige zeilavond. Sonja, dank voor het eten en Harald, Thomas en Agnes bedankt voor de rescue. Thomas & Elske

w11-2019

------------------------------------------------------------------------------------

Handicap 10:

Zaterdag 27 July 2019
Wedstrijdleiding: Peter en Suzanne
Rescue: Rob en Marjolein

9 boten aan de start.
Het weer doet erg vreemd. De laatste dagen is het erg heet geweest en de omslag zit er aan te komen. De voorspelling was 2knopen wind en onweer maar gelukkig kwam dat allemaal niet uit. Door een wind draaing staat er nu een westen wind 10 knopen. Prima om de Randmeren in te zetten want er zijn ook 4 inschrijvers.
Peter en Suzanne worstelen nog wat met het ankeren. Het anker is niet van het juiste type en te klein. Gelukkig heeft de WZW marshal een goed anker aan boord. Die Marshal was geleend omdat de Joker nu bij de Kaag is om onze jeugd te ondersteunen.

Het 5 minuten signaal! Daar komt een groot kajuit schip aanvaren tussen de open bootjes. Het is Emma die daar aan de helm staat. Verder zijn daar a/b Job en Margreet. De startlijn is wat krap dus het is wringen bij de startlijn. De twee Lasers gaan planerend langs de lijn naar het pin-end.
Bij de eerste bovenboei blijkt al wie er met elkaar in strijd is. De twee Lasers die stuivertje wisselen ( Henny en Thomas). Dan komt Emma, gevolgd door Arjen en Jouke met Lisanne. De Randmeer en de FJ zijn goed aan elkaar gewaagd.
De drie andere Randmeren zitten ook erg dicht bij elkaar ( Alex, Wil - Dennis en Hajo). Wat erg leuk is deze keer dat Hugo en Maartje nieuw in de wedstrijd zijn. Zij zijn leerlingen van de donderdagavond die enthousiast zijn geworden door de wedstrijdtraining afgelopen donderdag.
Ook Arjen vaart voor het eerst met Antoinette. Thomas wint de eerste match.

De tweede start verloopt beter omdat de startlijn nu langer is. De bovenboei ligt erg ver maar er staat veel wind dus is dat geen probleem. De totale wedstrijd duurt ongeveer 40 minuten.
Ik de tweede race is het weer erg spannend tussen Thomas en Henny. Rakelings gaan de Lasers langs elkaar in het kruisrak. Het is nu Henny die het eerst over de lijn komt en dat maakt dat Henny de worst uit gaat delen.
Deze keer geen voorbereide maaltijd na de wedstrijdstrijd maar dat was van te voren bekent. Iedereen heeft daarom een eigen maaltijd meegenomen en ieder zit gezellig te eten aan de ronde tafel.
De uitslag wordt bekent gemaakt: 3) Jouke met Lisanne, 2) Thomas 1) Henny

Rescue en wedstrijdleiding weer bedankt. Ook Alex en Jouke achter de bar bedankt.

w10-2019

---------------------------------------------------------

Handicap 9

Vrijdag

w9-2019

-------------------------------------------------------

Handicap 8
Zaterdag 13 July 2019

Wedstrijdleiding: Robert en Vincent
Rescue: Maike en Klaas
Bar: Alex en Paul

Fotos: link

Mooie zeildag. NW 3 Bft. Goede opkomst van 9 boten!

16:00 uur palaver en de wedstrijdbaan ligt er al in.

De startlijn is vandaag vrij lang en het blijkt dat het ‘pin-end’  hoog in de wind ligt. Arjen, met fokkemaat Victor, maakt er optimaal gebruik van en is als eerste bij de bovenboei. Gevolgd door de lasers, 16 kwadraat van Teun, Spankers en Randmeren.
Nog voor de benedenwindse boei probeert Arjen om Thomas nog even er uit te loeven maar Thomas planeert lekker onderlangs voorbij :-). Randmeer 2 en RM 1 hebben ook strijd. Ton kan voor Dennis blijven. De Laser Vago XD van Frits kan in planee voorbij een aantal boten varen met de mooie genakker.

Uiteindelijk kan Thomas niet ver genoeg bij Arjen vandaan lopen en wint Arjen deze heat op handicap.

De tweede start wordt goed gedaan door de twee Lasers. Die zijn in de rest van de wedstrijd ook niet meer in te halen. Wel is er nog strijd tussen Teun, Frits en Hajo. Ook Hajo probeert Arjen boven langs voorbij te steken maar dat vindt Arjen niet leuk en start een loef duel. Als Hajo tot een bijna stilstand wordt gedwongen gaat Arjen er weer vandoor. De Lasers zijn in een felle strijd waar Thomas het uiteindelijk wint.
Na het opmaken van alle tijden die Robert en Vincent genoteerd hebben blijkt dat Thomas de worst mag uitdelen.
Ondertussen is Paul het eten aan het opwarmen en Alex schept letterlijk op :-)

tot de volgende wedstrijd,
Arjen

h8-2019

------------------------------------------------------------------------------------

Handicap 7
Vrijdag 5 July

Wedstrijdleideing: Antoinette en Klaas
Rescue Alex en Micheal
Bar: Frits en Boudewijn onder toeziend oog van Jouke

Vandaag loten er 4 zeilers om de Randmeren. In de FlyingJunior Jouke en Lisette. Verder zijn er op de valreep Frits en Boudewijn aanwezig die varen in de Laser Vago met opvallende genakker.
Marc is voor het eerst bij een handicap en zeilt in RM1 samen met zijn zoon. Michel en zoon in RM2, Peter en Ton in RM3 en Arjen en Eva in RM4.
De rescue legt nog even snel een olympische baan uit die perfect in de wind ligt. 15 seconden ( op verzoek van Jouke) na het attentie sein start het aftellen. Michel en Arjen gaan zij aan zij over de streep.
Als eerste bij de boven boei is Frits en dan komt Jouke. Arjen dacht dan als derde te passeren maar daar glipt Michel nog even tussen.
Bij de gijpboei is Michel en Arjen weer boord aan boord en Arjen krijgt ruimte. Dan in het halve wind rak is Arjen sneller en Michel doet nog een poging er overheen te loeven.

De tweede start ligt iedereen heel dicht bij de startlijn. Peter roept nog even “Loeven” naar Jouke maar heeft te weinig snelheid om een gevaar te kunnen zijn. Jouke gaat als eerste maar Frits heeft veel snelheid.
Nu is Michel het die ruim voor ligt op de andere RM’s. Arjen maakt het hem nog wel heel moeilijk en Michel krijgt pijn in zijn nek van het constant achterom kijken. Michel heeft in de gaten dat aan de linkerkant van het wedstrijdveld meer wind staat en wint het daarmee van de Randmeren. Frits is met zijn genakker niet bij te houden en hij mag de worst uitdelen.

Ieder dank voor jullie inzet en aanwezigheid,
Arjen

------------------------------------------------------------------------------------

Handicap 6 - 2019

28 Juni

Wedstijdleiding: Teun en Hajo
Startboot: Sloep van Teun
Rescue: Will en Dennis

h6-2019

------------------------------------------------------------------------------------

Handicap 5 - 2019

vrijdag 21 Juni

Wedstijdleiding: WZW

Deze wedstrijd was veplaatst naar de WZW wedstrijd van 22 Juni.

------------------------------------------------------------------------------------

Handicap 4- 2019

1 Juni

Foto's: Link

Handicap 4 valt in het Hemelvaartweekend.  Afgelopen week een mooie zeilweer geweest met windje 3-4. Vandaag wel mooi warm weer maa de wind minder, 2 Bft West afzwakkend naar 1  draaiend naar N vroeg in de avond. De kustzeilers onder ons zijn er deze keer niet bij.

Sonja en ik hebben onder een bakboord baan eruit gelegd. Duurde dit keer wat langer want de waterpolitie is stevig aan het controleren op de poel. Geluk voor Paul van den B. dat Mark E. (voor de eerste keer deelnemer) als schipper met hem wil varen. Bij aankomst op de poel blijkt dat de wind wat zuidelijker is geworden. Sonja en ik besluiten om de startlijn te verleggen zodat we dezelfde baan SB kunnen gebruiken. Om 17:30 is de start , ieder is vlot weg maar Mike en Michel pakken nog een minuutje extra voordat ze over de startlijn gaan. Naarmate de wedstrijd vordert zien we dat de wind inzakt. Het tempo van de deelnemende bootjes ligt laag. We zien het gat tussen de eerste en de laatste steeds groter worden. Thomas en Henny varen geconcentreerd tegen elkaar. WIsselen regelmatig de 1e en 2e positie. Teun en Antoinette varen steady door en de 2 Spankers volgen. UIteindelijk komt Thomas als eerste over de streep ruim een half uur te hebben gevaren. De laatste Spanker komt tegen het uur over de streep. De wind is inmiddels verder ingezakt en we hebben de baan maar een stuk ingekort. Sonja en ik hebben voor een half uur extra wind besteld. Op het moment van de 2e start steekt de wind weer op! De meeste zeilers starten stuurboord en ze zijn weer vlot weg. Alles ligt dit keer aanzienlijk dichter bij elkaar en er wordt vlot gevaren. Wederom zijn Henny en Thomas met elkaar in de slag maar ook Michel en Mark liggen dicht bij elkaar. Regelmatig passeren ze elkaar en wij kunnen aan de startboot goed zien waardoor dat komt. Dat is wel ontzettend leuk! Uiteindelijk is iedereen binnen het half uur gefinisht. Bij aankomst in de haven heeft Sonja al een heerlijke maaltijdsalade klaar staan voor ons allen. Onder het genot van een lekker drankje nog even heerlijk gegeten met elkaar op het terras. Was weer een topdag en allen en de RB bedankt hiervoor!

Grtz, Alex en Sonja

h4-2019

--------------------------------------------------------------

 Handicap 3 - 2019

Vrijdag 24 Mei

Wedstrijdleiding: Michael en Sonja

Rescue: Michel

Foto's: link


Wind NW 3 overwegend zonnig, sluierbewolking aan de rand
Parcours: 1x driehoek en 1x worst, start en finish tegen de wind in. Startlijn geen hindernis.
5 schepen aan de start.

1e Heat:
Prachtig zeilweer. Blauwe hemel, een lekker zonnetje en 5 schepen aan de start.
De Gijsje had een erg strakke start en de 900 vertrok als laatste.
Na ronden van de 2e boei was het veld al verandert en had de 900 een hoop goed gemaakt. De beide Spankers lagen op kop gevolgd door de Gijsje, en de randmeren daar weer achter. De 913 ronde als eerste de onderboei en geeft de voorsprong niet meer uit handen. In het achterveld deed de bevrouwing van de R3 nog hun uiterste best de Gijsje in te halen, wat uiteindelijk ook lukte. Terwijl de 900 nog voor de R3 wist te  finishen werden ze na berekening in de klassering toch van de tweede plek verstoten, gevolgd door de Gijsje en de R2

2e Heat
Mooie start, allemaal vrij dicht bij elkaar.  De 900 ging op kop.
De 913 zat de 900 op de hielen en leek bij de bovenboei in het voordeel te zijn door eerder overstag te gaan. Dit bleek toch een verkeerd besluit want ze kwamen te laag uit en raakte hierdoor verder achterop. De R3 volgde met daarachter de R4 en de Gijsje
Het veld werd meer uit elkaar getrokken waarbij de 900 de voorsprong wist te vergroten en te behouden.
Toen de 900 tegen de wind in finishte kwam pas de eerste randmeer tegelijkertijd in tegenovergestelde richting over de startlijn. Even daarvoor was de 913 ,die toen nog als 2e lag, ook al gepasseerd richting de onderboei maar deze keerde plots en ging achter de 900 aan richting de finish. In de startboot verbazing over deze actie. Na aanroepen ging de 913 alsnog als laatste richting de onderboei. De schepen lagen nu weer erg dicht  bij elkaar. De twee randmeren wisten als eerste de boei te ronden gevolgd door de Gijsje en de 913. Hierna ging het niet helemaal goed. R3, welke achter R2 lag, ging overstag en had de Gijsje over het hoofd gezien waarna deze elkaar raakte. De 913 maakte gebruik van de verwarring en ging strak langs de boei overstag en wist hierdoor toch nog voor de anderen te finishen. De R3 maakte een strafrondje en kwam daarmee als laatste over de streep.
In de eind klassering moest de 913 de 2e positie bij de finish toch nog afstaan aan de R2 en zelf genoegen nemen met de 4e plaats.

Het was een mooie avond met een spannende wedstrijd welke weer werd afgesloten met de traditionele worst en een gezellige borrel.

Paul en Sonja bedankt voor het gebruik van jullie fijne boot als startschip,
en Michel voor het bemannen van de resque.

 h3-2019

----------------------------------------------------------

 Handicap 2 - 2019

Zaterdag 18 mei

Wedstrijdleiding: Michel, Ton en Harald

Rescue: Rob en Remco

Foto's: Link

Zaterdag 18 mei was het tijd voor ronde 2 van de Handicap races. Ondergetekende en Ton zouden de wedstrijd organiseren samen met Ivan echter Ton kon alleen blijven tot aan het palaver, gelukkig was Harald bereid om in te springen. Dank Harald!


Er was niet heel veel wind, dus was er relatief kleine baan uitgelegd (maar nog lang niet zo klein als de vorige race). Echter, vlak voor het ingaan van de startprocedure bleek de wind een kleine 90 graden gedraaid te zijn dus was het noodzakelijk om de baan iets aan te passen. Om niet alle boeien hoeven te verplaatsen werd alleen de bovenboei verplaats met de melding dat een stuurboord ronding gedaan moest worden. Voor sommigen wat verwarrend maar dat kwam allemaal goed. De eerste start verliep goed (al was het 4 minutensein 10 seconden te vroeg...), alle 7 deelnemers waren redelijk op tijd weg en het was mooi om te zien hoe goed gebruik werd gemaakt van de voorrangsregels bij het stuurboord ronden van de boei. Met de rustige wind was wel duidelijk te zien dat de lasers in het voordeel zijn, die waren dan ook ruim voor de rest binnen. Alex lag op een mooie koers om als eerste spanker te finishen maar waarschijnlijk was hij zo lekker aan het zeilen dat hij er nog een rondje aan vast wilde pakken. Eenmaal door dat dit toch niet de bedoeling was werd er snel alsnog gefinisht maar dit kostte toch ruim een minuut extra en 4 plekken!

Snel werd na het iets verlengen van de baan de 2e startprocedure gestart, maar nadat er 4 van de 7 boten te vroeg startten werd door de wedstrijdleiding besloten de start opnieuw te doen. De start daarna was iedereen extra voorzichtig aangezien het zeker nog een halve minuut duurde voordat de eerste de startlijn passeerde na het startschot. De wind was inmiddels iets aangetrokken, waardoor de voorsprong van de lasers duidelijk minder groot was, maar uiteindelijk bleek uit de uitslag de voorsprong toch nog groot genoeg met Thomas als winnaar!

Na de wedstrijd en het snel opruimen van de spullen hebben enkelen genoten van de heerlijke pasta bolognese van Sonja (dank Sonja, en Paul voor het brengen) en van de lekkere worsten van de slager die Thomas als winnaar traditiegetrouw mocht uitdelen.

Michel

h22019

------------------------------------------

Handicap 1 - 2019

Vrijdag 10 mei

Wedstrijdleiding: Henny en Agnes
Rescueboot: Rob en Marjolein

Eindelijk is het wedstrijdseizoen weer begonnen! Dit jaar een paar weken later, om ook de laserzeilers vanaf het begin de mogelijkheid te geven om mee te doen, zonder bevroren van het water te komen.

8 boten strijden deze wedstrijd mee, waaronder de prachtige Spanker 900, die deze winter door vele vrijwillige handen is gerenoveerd, chapeau en bedankt allen!

Tevens ook dank aan onze lieve Sonja en Paul, die een heerlijke chili con carne hadden gemaakt, zodat we met een gevulde maag aan de wedstrijd konden beginnen.

Aangezien de wind maar een paar knopen was en draaiend, besloten Henny en ik om een kleine up-down baan uit te leggen, waarbij gezeild wordt totdat de ‘blauwe vlag’ is gehesen. In praktijk betekende dit dat in alle twee de wedstrijden na 6 rondingen van de leider de vlag werd gehesen.

Vanaf het startschip van meneer Moll (bedankt Son!) hebben we genoten van de twee starts, die voor sommigen beter uitpakten dan voor anderen (namen gaan we niet noemen ;-) Daarnaast zijn we vooral bezig geweest om na te denken over hoe we de uitslag moesten gaan berekenen en het bijhouden van de rondetijden per boot. De strijd op het water hebben we daardoor wat minder kunnen volgen.

Laserzeiler Erik heeft meteen laten zien hoe het ook al weer moest!! Hij werd eerste.
Agnes

h1-2019

 

 

-------------------------------

 Tussen stand

stand-2019