logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

WVS deelname Kaagweek succesvol!

Geplaatst op 01-08-2019  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Boudewijn Gijlstra

Trainers en deelnemers zijn enthousiast

 

Woensdag 24 juli was het dan eindelijk zover, nadat een strak plan in elkaar gedraaid was om met de WVS-jeugd deel te nemen aan de Kaagweek en de laatste vragen van de ouders beantwoord waren, vertrokken we met de bootjes naar de altijd gezellige camping Spijkerboor. Hier zouden we voor het tweede jaar op rij overnachten gedurende de Kaagweek en ons kamp met een heuse legertent opzetten.

Van de warmste dag ooit tot 3 podiumplaatsen!

Gedurende de 4 dagen op de Kaag hebben onze zeilers werkelijk alles meegemaakt. Op de eerste wedstrijddag, donderdag 25 juli, was het tropisch heet 25 juli is door het KNMI bestempeld als warmste dag ooit maar dit weerhield onze zeilers er niet van om door te zetten met de wedstrijd, een verfrissende plons in het inmiddels lauwe Kaagwater deed wonderen. De daarop volgende dagen waren ook goed met uitzondering van zondag waar de temperatuur daalde tot 17 graden. Naast het zeilen waren er in de avond ook nog activiteiten zoals het jaarlijks terugkerende tochtje door de grachten van Leiden, de Holland Friesland regenboog wedstrijden en een bezoekje aan de feesttent op de Kaag sociëteit.

 

Uiteindelijk heeft het team van de WVS de 1e, 2e én 3e plek weten te bemachtigen in de RS Feva/Laser Vago klasse. We kijken nu al uit naar volgend jaar voor de 100e Kaagweek.

 

Robert Van de Horst

Vincent Gijlstra

Boudewijn Gijlstra

Yuri Joosten