logo-wvschiphol
 
 
 
 
 
 

Winter op de haven

Geplaatst op 18-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Hans schreuder

 

Het water in en rond de haven raakt leeg.

Veel schepen staan al op de wal, anderen hebben elders een overwinterplek gevonden. De resterende boten die in het water blijven mogen een veilig en beschut plekje achter de Grote Loods zoeken, mits ze voor het komende voorjaarshellingen hun oude plek weer innemen. In het weekend van 26/27 oktober is het hellingen gereed, de vlag per 19 oktober gestreken, het vaarseizoen is beëindigd.
De komende tijd wordt gebruikt om de faciliteiten op en in de haven weer up to date te maken, beschadigingen te herstellen, vooral het hout van de jollensteigers heeft aandacht nodig.

In de winterperiode zijn de watertappunten op steigers en toilet/kleedkamergroep wegens bevriezingsgevaar afgesloten. De drakenbootpeddelaars kunnen nog wel omkleden.'t Kombuis en de daar aanwezige toiletten blijven de gehele winter geopend.

Electra is vanaf 1 november tot 1 maart overdag beschikbaar echter van 19.00 uur tot 09.00 uur afgesloten. Schepen die permanent electra gebruiken zal belast worden voor winterstroomverbruik.
Klussers veel succes maar houdt rekening met een ander, dus schuren met stofafzuiging op oneven en lakken op even dagen. Denk ook aan bodembescherming, verf en oplosmiddelen goed opbergen. Er kan altijd onverwachts een milieucontrole door een gemeenteambtenaar worden gehouden en we willen geen haven die op slot gaat i.v.m. milieuvervuiling.

Heb je een melding van een defect op de haven of of iets wat nodig aan steigers gerepareerd moet worden, laat het even weten aan de Havencommissaris.