logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Website nieuws - augustus 2018

Geplaatst op 29-08-2018  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Rik Hofman

WVSlogo

 

 

                                   Watersportvereniging Schiphol 

 

 

 

Website nieuws - augustus 2018

 

 

 

Beste leden

 

Hierbij de Nieuwsbrief van augustus 2018, terugkijkend op de zomer en alvast voorzichtig vooruitkijkend naar het winterseizoen en uiteraard wat algemene en huishoudelijke zaken.

 

Carel de Bruijn - voorzitter

Regeren is vooruitzien…toch!

 

Het ongekend mooie weer vertoont toch ook rimpeltjes in het water en op menig voorhoofd. Bij het zien van de weerschommelingen denk je vast vanachter je huiselijke beschutting, zit de huik wel goed? Is het landvast nog ok? Begrijpelijke gedachten en wellicht zet je dit aan voor een fysieke check van je dierbare schip. Ok... De havenmeester van dienst doet zijn rondje maar kan niet altijd goed inschatten of een boot helemaal ‘level’ ligt. Gelukkig deden de eigenaren van een zware speedboat die check et voila, WVS had een 2e bijna zinker van het jaar. Snel acteren en veel hands on deck voorkwam erger en de boot ligt nu ter reparatie in de loods.

 

Zo kijken wij ook bestuurlijk vooruit en hebben de start van de jaarplanning en daaraan gekoppelde begroting naar voren getrokken. Zodoende zullen onze interne en externe activiteiten beter op elkaar afgestemd en gecommuniceerd worden. Voor de communicatie zijn de ogen gericht op de lancering van de vernieuwde WVS-website tegen einde van het jaar en de nieuw aan te trekken PR & communicatie vrijwilliger. Voor de korte termijn hebben wij content issues intern verdeeld.

 

Met de Commissie van Advies hebben wij onlangs de klokken gelijkgezet. De CvA deelde haar positieve observaties en wij stemden activiteiten af waaronder hun input voor de te formuleren lange termijnvisie.  Al met al een basis voor goede voortzetting.

 

Weer ontvingen commissarissen en bestuurders vragen en suggesties van jullie. Op sommige punten konden wij direct feedback geven. Ga zo door!

 

Tot slot een aardigheidje. Koffiedrinkers zetten met de beste bedoelingen thee voor de niet koffiedrinkers tijdens een gezellig drankje op het Kombuisterras. En dat kan af en toe beter… Ben je nieuwsgierig?

Hier tref je wat tips https://gezondr.nl/thee-zetten-drinken-tips-lekkerste-kop-thee/  

 

Geniet van de nazomer want voor je het weet ligt je boot weer winterklaar!

 

 

Hans Schreuder - Havencommissaris         

Nieuws uit de haven

 

De tijd gaat snel met zo’n mooie zomer, waarvan ik hoop dat iedereen genoten heeft op het water.

 

Klusdag

Het is alweer bijna september, d.w.z. de DOEMAAND binnen de WVS. Op 22 september a.s. hebben wij weer de bekende najaarsklusdag.

De haven is dan een bron van activiteiten door ramenlappers, vloerenvegers, fietsenstalinguitruimers, bordenweghalers, groenvoorzieners etc. etc. Kortom, genoeg te doen voor een groot aantal vrijwilligers, die het leuk vinden een handje te willen uitsteken. Voor de bekende lunch en borrel naderhand wordt gezorgd. Inschrijven kan bij de havencommissaris of op het memobord in het Kombuis.

 

Hellingen

Tegelijkertijd beginnen de voorbereidingen voor het hellingen met het verplaatsen van de beschikbare bokken en stophout.

Op maandag 24 september wordt de kraan gekeurd en vanaf zaterdag 29 september gaat het hellingteam aan slag om de eerste schepen uit het water te halen. Kijk voor de ge-update lijst met data op de website of in het Kombuis. Wil je het hellingteam, dat volledig uit vrijwilligers bestaat, komen versterken? Laat dan een berichtje achter op maetgnilleh.[antispam].@wvschiphol.nl en je krijgt altijd een reactie. Elk handje extra is altijd welkom.

Booteigenaren noteer uw datum voor het hellingen in de agenda en kom op tijd.

 

Het te water laten in 2019 is tussen 16 maart en 27 april. Daarna zijn er twee klusweken in de grote loods waarvoor nog enige plekken vrij zijn. Reserveren voor een plek kan bij maetgnilleh.[antispam].@wvschiphol.nl

Omdat er dan ook nog wat activiteiten op het water zijn, zijn de beschikbare parkeerplekken schaars. Het hellingteam is al bezig met een verruiming van parkeerplaatsen, maar het blijft krap. Er wordt dan op de Uiterweg geparkeerd, wat naar nu al blijkt, veel en overmatig overlast veroorzaakt bij de omwonende buren. Het komt voor dat er voor een uitrit krap geparkeerd wordt en dit vinden de bewoners uiteraard niet prettig.

DAAROM VRAGEN WIJ JULLIE NOGMAALS ZOVEEL MOGELIJK TE CARPOOLEN EN CORRECT TE PARKEREN OM ZO REKENING TE HOUDEN MET DE BUREN OP DE UITERWEG.

Indien blijkt dat er toch weer problemen zijn, zal de buurtvereniging niet aarzelen via de handhaving strengere parkeereisen te stellen. Iets wat voor ons als WVS niet wenselijk is. Het bestuur rekent op jullie medewerking

 

Externe bedrijven

Nu de winteropslag nadert, zie je ook weer onderhouds- en servicebedrijven op het terrein verschijnen. Dit is echter alleen toegestaan onder begeleiding van de booteigenaar. Mocht het voorkomen dat bij het hek toegang wordt gevraagd, zonder dat de eigenaar aanwezig is, dan zal de havenmeester van dienst niet opendoen en hiervoor verwijzen naar de eigenaar.

 

Elektro/veiligheid

Medio juli jl. is de haven volledig geïnspecteerd op gebied van veiligheid van de elektrische systemen. De electroverbindingen, alle kasten, switches, schakelingen en zekeringen zijn nagelopen.

Er is een redelijk goed rapport van gekomen met een aantal aanbevelingen. Bij de Fa v.d. Bosse ligt nu een vraag voor een offerte om de aanbevolen reparaties uit te voeren.

 

Parkeerterrein

De eerste bijeenkomst met de projectgroep over de vervanging van ons parkeerterrein is geweest en een tweede is gepland op 14 september a.s.

Over de voortgang van dit project zal regelmatig in de nieuwsbrief verslag worden gedaan.

 

Veel succes gewenst met het winterklaar maken van je schip. 

 

Paul Bentlage – Zeilcommissaris

 

Vier dagen wedstrijd zeilen bij de Kaagweek met de jeugd van WV Schiphol

Woensdag 18 juli was het dan eindelijk zover, nadat een strak plan in elkaar gedraaid was om met de WVS jeugd deel te nemen aan de Kaagweek en de laatste vragen van de ouders beantwoord waren, vertrokken we met de bootjes naar camping Spijkerboor. Hier zouden we overnachten gedurende de Kaagweek en ons kamp met heuse legertent opzetten. Uiteraard kon de WVS vlag in combinatie met een mooi ontwerp van een van de leden (zie foto) niet ontbreken.

De Kaagweek leek ons een goed moment om met de nieuwe jeugdvloot te pronken en bijbehorende wegtrailers te testen. In ons enthousiasme waren we echter wel de giekjes van de RS Feva’s vergeten… goed begin! Gelukkig hadden we een heel team aan enthousiaste ouders achter ons staan waarvan gelijk iemand naar voren sprong om aan te bieden de giekjes te halen. Na dit kleine oponthoudje kregen we het kamp en boten keurig voor het donker klaar en konden we ons klaar maken voor de wedstrijd van de volgende dag. Deze stond om half 11 ’s ochtends op het programma waardoor iedereen lekker uitgerust aan de start kon verschijnen. En ja, onderstaande foto getuigd niet bepaald van uitgeruste kinders, maar dat was alweer twee dagen, heel wat zeiluurtjes en slechts enkele uurtjes slaap later.

 

Kaagweek 2018 

 

Donderdagochtend, direct na de Yngling en voor de 16m2 klasse, gingen we van start met een lekker zuidwesters windje van zo’n 3-4bft in de SW klasse. Aan de hand van de windrichting had de wedstrijdleiding een geschikte baan uitgekozen. Al snel bleek dat het soms even opletten geblazen was in het eiland rijke gebied waar zo’n 12 verschillende klasse wedstrijden aan het zeilen waren.

Cindi en Yrsa waren een goed team en voeren de Laser Vago direct als 1e over de finish, al snel volgde de rest. Een momentje van geluk en tevredenheid bij de trainers wat betreft de eerste wedstrijd!

Voor de lunch maakte we vervolgens een korte stop op camping Spijkerboor, waar wij ons kamp gevestigd hadden. Honger en dorst! Er was hard gewerkt, gelukkig hadden wat enthousiaste ouders al een lunch klaar gemaakt en hoefde we ons enkel te focussen op de wedstrijden.

‘s Middags volgde weer een wedstrijd waarna we zo rond 5 uur terugkeerde op de camping en er weer een heerlijke maaltijd klaarstond.

’s Avonds kwamen we ook niet aan vervelen toe, want als we niet op de Leidse singel voeren, dan waren we wel aan het kijken bij de Holland Friesland wedstrijd of stonden we in een schuimparty!

De 4 dagen vlogen voorbij en voor we het wisten stonden er alweer een ploegje ouders klaar om te helpen om het tentkamp af te breken en de bootjes op de trainers te laden. Of we er volgend jaar bij zijn? Zeker weten! 

 

Robert van der Horst

 

  

Cadetten in de verkoop

Sinds dit voorjaar beschikken we over een nieuwe 2-mans jeugdvloot. De kids zijn er erg blij mee.

We hebben echter ook nog 2 Cadetten binnen de vereniging en deze zijn in de aanbieding, beiden zijn volledig uitgerust en bevatten:

 • Romp
 • Mast
 • Giek
 • Grootzeil
 • Fok
 • Spinnaker (verschillende, niet noodzakelijk hetzelfde zeilnummer)
 • Spinnakerboom
 • Roer
 • Zwaard
 • Dekzeil
 • Strandtrailer

Tegen elk aannemelijk bod, de hoogste bieder wint. Er is helaas geen lig plek beschikbaar op dit moment op onze haven.

Bij interesse gaarne contact opnemen met Paul Bentlage, 06-20548796 of neliez.[antispam].@wvschiphol.nl

 

Sonja Moll - Bar en evenementen commissaris

 

Wijnproeverij

Op 15 september organiseren wij een wijnproeverij! Onder het genot van een hapje kunt u voor de winter uw drankje proeven en bestellen! Aanvang 16.00 uur.

Meer informatie vind je medio augustus op de website. De inschrijving is dan ook geopend.

 


Algemeen

 

Wifi op de haven

In de nieuwsbrief van juli hebben wij een uitvraag gedaan over het gebruik van Wifi op de haven. Slechts een 3-tal reacties zijn ontvangen waaruit wij concluderen dat de voorziening redelijk tot goed is.

Rob Huisman die de wifi onderhoudt, heeft het systeem opnieuw getest en concludeert dat alles in orde is, maar mocht je toch geen wifi ontvangen, dan heeft hij de volgende tips.

 • Start hiervoor een internetbrowser op en ga naar www.aplogin.com. Vul daar het wachtwoord in. Het wifiwachtwoord vind je op het mededelingenbord in het Kombuis.
 • Bij een trage verbinding:
  Wifi op je telefoon een keer uit- en inschakelen. Je telefoon maakt dan verbinding met het dichtstbijzijnde wifipunt op de haven. Daarna weer inloggen, indien noodzakelijk.

WZW 'ROND en PLAT 2018'

Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 organiseert de Watersportvereniging Nieuwe Meer in samenwerking met de Stichting Westeinder Zeilwedstrijden: ‘ROND en PLAT 2018’ op de Westeinderplassen te Aalsmeer voor Rond- en Platbodemjachten, Westlanders en Scherpe Kajuitjachten.

Voor meer informatie en een inschrijfformulier verwijs ik naar onze site waarop meer informatie is te lezen en ook een inschrijfformulier staat.

 

 

Vacature PR & Communicatie

 

Wij kijken nog steeds naar iemand die ons met de PR en communicatie taken kan ondersteunen.

Ook als je interesse hebben in een gedeeltelijke invulling van deze taken, nodigen wij je uit om dit aan ons te melden. Misschien dat tijdens een gesprek een goede invulling kan worden gegeven.

 

Beknopte omschrijving activiteiten:

PR:

 • Het initiëren en onderhouden van relatienetwerken om de exposure van de vereniging te verhogen

Communicatie:

 • Geeft informatie aan bestaande en (potentiele) nieuwe leden enadverteerders
 • Geeft mede vorm aan binnen de vereniging gebruikte communicatie-instrumenten
 • Werkt mee aan het actueel houden van de WVS-website
 • Schrijft artikelen en persberichten in (lokale/social) media en KLM
 • Ondersteunt bestuur en commissarissen met het opstellen van communicatie

 

Vrijwilligers:

 • Ondersteunt bestuur bij het aantrekken en begeleiden van vrijwilligers

 

Eigenschappen:

 • Communicatieve (mondeling en schriftelijk) en diplomatieke vaardigheden
 • Bij voorkeur redactionele ervaring en werken met web content
 • Positief kritische instelling, teamplayer
 • Nieuwsgierig, ondernemend en toont initiatief

 

Interesse?  Neem even contact op met de voorzitter of secretaris. Wij horen graag van je!

 

 

Namens het bestuur

Rik Hofman, secretaris

Augustus 2018