logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Website nieuws 21, juli 2018

Geplaatst op 26-07-2018  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Rik Hofman

 WVSlogo

 

                      Watersportvereniging Schiphol

 

 

Website nieuws 21 - juli 2018

 

 

Hierbij de Nieuwsbrief van juli 2018 met weer wat wetenswaardigheden van de afgelopen periode.

 

Carel de Bruijn - voorzitter

 

Het water op of het water in?

 

Het ongekend mooie weer blijkt standvastig. Goed moment om ook je boot of verenigingsboot goed schoon te houden, immers vuil brand sneller in. De aanblik van onze haven blijft door ieders bijdrage er goed en opgeruimd uitzien. Complimenten!

Door een vrijwel continu bewatering en zorg van Rob ziet ons gras er ook onberispelijk uit. Vraag is natuurlijk tegen iedere prijs? Neen dat niet, echter zijn wij gelukkig zelfvoorzienend en kunnen wij het extra stroomverbruik absorberen.

 

Absorbeer ook eenmaal te water voldoende vocht. Natuurlijk hoofdzakelijk non-alcoholisch want dat gaat samen met verantwoord watersporten! Wist je overigens dat je als pleziervaarder net als bij de beroepsvaart (en op de weg) niet meer dan 0,5 promille alcohol in je bloed mag hebben….

 

Het zal je niet zijn ontgaan dat wij nog steeds hopen op een vrijwilliger die de PR & Communicatie voor zijn/haar rekening wil nemen. Recentelijk is de taakomschrijving vereenvoudigd en hoef je niet meer deel uit te maken van het bestuur. Ben je belangstellend en beschik je niet over alle gevraagde ervaring dan bieden wij een training aan om de puntjes op de I te zetten. Neem gerust even contact op met Rik (secretaris) of mij!

 

In de afgelopen maand hebben commissarissen en bestuurders weer vragen en opmerkingen van jullie ontvangen. Dat waarderen wij!

 

Het is goed te zien dat er voortdurend belangstelling bestaat voor onze vereniging en wij de komende periode enkele nieuwe leden, al dan niet via een ballotage gesprek, kunnen begroeten. Een vast onderdeel van de kennismaking is de uitleg over al onze verenigingsactiviteiten en verwachte deelname daaraan!

 

Geniet verder van deze zomer, je verlof, je boot en het water!

 

Hans Schreuder – Havencommissaris

 

Nieuws uit de haven

 

Hellingen

De zon schijnt nu midden in de zomer, maar het hellingteam is alweer druk bezig met de planning voor het hellingen vanaf zaterdag 29 september a.s. Op de website vind je de laatste versie van deze lijst. Indien er een datum niet schikt, laat dit dan weten, vóór 15 augustus, aan het maetgnilleh.[antispam].@wvschiphol.nl. De tweede en definitieve lijst wordt in de nieuwsbrief van de laatste week van augustus gepubliceerd.

 

Klusdag

Voorafgaand aan het hellingen is er op zaterdag 22 september a.s. weer de jaarlijkse najaars- klusdag. Klussers, soppers, vegers, ramenlappers en mensen met groene vingers zet deze datum alvast in je agenda. Vele handen maken licht werk en voor de lunch en de borrel na afloop wordt gezorgd. Opgeven hiervoor kan bij de havencommissaris of via nevah.[antispam].@wvschiphol.nl. Tevens wordt er een intekenlijst in het Kombuis opgehangen.

 

Diefstal

Er komen weer waarschuwingen van de politie binnen, dat het dievengilde weer bezig is met het weghalen van schepen en buitenboordmotoren. Wees gewaarschuwd en zorg voor een goedgekeurd slot om je eigendommen vast te zetten. Maak ook foto’s van de serienummers om bij eventuele terug vondst te kunnen bewijzen, dat jij de eigenaar bent. Ook al heeft onze vereniging een hek als toegang aan de Uiterweg, via het water is er altijd een mogelijkheid om ongezien binnen te komen. Wees alert dus.

 

Toiletten

De nieuwe toiletten in het Kombuis worden gewaardeerd. Alleen is het toiletpapierverbruik groter dan normaal. Nu blijkt dat er veel papier gebruikt wordt om de handen af te drogen na het wassen, terwijl we een mooie elektrische droger hebben. Graag aandacht hiervoor namens de bevoorrading en schoonmaak.

 

Parkeerplaats

Onlangs is de werkgroep ‘parkeerplaats’ begonnen met de eerst verkennende vergadering.

Alle leden hebben een taak gekregen om bij de volgende meeting op 14 september a.s. een plan van aanpak te maken.

 

AED

In het Kombuis is een AED aanwezig. Een aantal leden, veelal havenmeesters heeft daar een training voor gevolgd. In geval van calamiteit mag iedereen dit apparaat gebruiken, ook al heb je de training niet gevolgd. Bij deze wil ik graag inventariseren naar de behoefte om een (opfris)training voor AED-gebruik te volgen en bij voldoende belangstelling daar een datum voor te plannen. Opgave bij de havencommissaris of via nevah.[antispam].@wvschiphol.nl

 

Sonja Moll - Evenementencommissaris

 

S a v e  t h e  D a t e:

 

Op 15 september organiseren wij een wijnproeverij! Onder het genot van een hapje kunt u voor de winter uw drankje proeven en bestellen! Aanvang 16.00 uur.

Meer informatie vind je medio augustus op de website. De inschrijving is dan ook geopend.

 

Algemeen

WiFi op de haven:

In 2016 en 2017 is er een nieuwe wifi infrastructuur op de haven aangelegd.

Er is flink geïnvesteerd in apparatuur met in ons achterhoofd dat glasvezel ook op de Uiterweg zou worden uitgerold en dus ook beschikbaar zou zijn op onze haven.

Helaas heeft dit laatste niet zo mogen zijn en het ziet er niet naar uit dat wij de beschikking krijgen over glasvezel.

Ondanks het uitblijven van een glasvezelverbinding, hebben wij het idee dat de internetsnelheid op een goed niveau is en dat de wifi-dekking, die overigens los staat van een glasvezelverbinding, ook voldoende is.

Het laatste jaar hebben wij geen klachten gehoord, maar zijn toch benieuwd naar jullie ervaringen en opmerkingen.

 

Laat het ons weten via siraterces.[antispam].@wvschiphol.nl

Vermeld hier wel even bij:

 • op welke locatie in de haven je de wifi hoofdzakelijk gebruikt
 • hoe je de dekking in de haven ervaart: slecht / voldoende / goed
 • hoe je de internetsnelheid ervaart: slecht / voldoende / goed

 

Vacature PR & Communicatie

PR:

Het initiëren en onderhouden van relatienetwerken die tot doel hebben de exposure van de vereniging te verhogen

 

Communicatie:

 • Verantwoordelijk voor communicatie voor en voorlichting aan bestaande en (potentiele) nieuwe leden
 • Geeft mede vorm aan binnen de vereniging gebruikte communicatie-instrumenten
 • Werkt mee aan het actueel houden van de WVS-website
 • Verstrekt Informatie aan adverteerders
 • Schrijft desgevraagd of zelfstandig artikelen en persberichten in (lokale/social) media en KLM
 • Ondersteunt bestuur en commissarissen met het opstellen van communicatie

Vrijwilligers:

 • Ondersteunt bestuur bij het aantrekken en begeleiden van vrijwilligers

Eigenschappen:

 • Communicatieve (mondeling en schriftelijk) en diplomatieke vaardigheden
 • Bij voorkeur redactionele ervaring en werken met web content
 • Positief kritische instelling, teamplayer
 • Nieuwsgierig, ondernemend en toont initiatief

Mocht je na het lezen van deze omschrijving interesse hebben, neem dan even contact op met de voorzitter of secretaris. Wij horen graag van je!

 

Namens het bestuur

Rik Hofman, secretaris