logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Website nieuws 20, juni 2018

Geplaatst op 26-06-2018  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Rik Hofman

WVSlogo

 

                      Watersportvereniging Schiphol

 

 

Website nieuws 20 - juni 2018

 

 

Hierbij de website nieuws 20 van juni 2018 met weer wat wetenswaardigheden van de afgelopen periode.

 

Carel de Bruijn - voorzitter

 

Oriëntatie met een glimlach

 

Het voorjaar kenmerkte zich door ongekende mooie en warme dagen. Uitgelezen dagen om mijn oriëntatie voort te zetten. Het ontmoeten van leden, de gebruikelijke week nevenfunctie Havenmeester, collega bestuurders uit Aalsmeer, bestuurders afdeling zeilen, ontvangst nieuwe leden en passanten. Niet te vergeten de geslaagde en zonovergoten 6-uurs dag. Toch weer ruim 120 leden en aanhang die zich de bbq lieten smaken. Top start voor kersvers bestuurslid Sonja en haar team! 

Voor wie het ontgaan is, de doop van de nieuwe jeugdboten wo Laser Vago is een feit. Wil je meer over deze sportieve en veelzijdige boot weten? Check dit http://laserperformance.nl/vago/ 

Gemene deler? Wat een mooie en gezellige haven is dit! En dat maken wij tezamen als watersportliefhebbers maar even waar.

 

Petje af voor twee leden die direct een spontaan zinkende passant bijstonden. Een afsluiter was doorgeroest. Door kordaat optreden werd erger voorkomen en kon het schip op de wal gezet worden voor een spoedreparatie. Top heren Jan en Paul! Lesson learned.”check je afsluiters regelmatig!”

 

Paul is uit en Paul is in…moet je maar denken. Na zijn feestelijke afscheid als hoofd instructeur dat na de scheepsdopen plaatsvond gaat hij nu geheel op in zijn rol als Zeilcommissaris! Paul en iedereen genoot zichtbaar van alle dankwoorden, gedichten en warme applaus!

 

De oriëntatie gaat verder bij de WZW en omringende watersport verenigingen. Tezamen met de afdeling zeilen kijken wij ook naar kansen voor een intensivering van de samenwerking met oa de WZW. 

 

In de afgelopen maand hebben commissarissen en bestuurders vragen en opmerkingen van jullie ontvangen. Deze zijn zoals beloofd direct intern doorgenomen en beantwoord. Ga zo door!

Deze tip wil ik jullie met een knipoog niet onthouden, gehoord op de haven! Voor je eigen veiligheid en die van anderen, kijk je regelmatig achterom tijdens het varen. Voor je eigen gemoedsrust en die van anderen kijk regelmatig achterom wanneer je “op het water zit” en laat geen vervuiling achter voor de volgende bezoeker!

 

Last but not leased check de bijgestelde vacature PR & Communicatie (zie onderaan deze Nieuwsbrief).

 

Relevante links voor tijdens het varen:

http://www.dutchanglers.nl/wp-content/uploads/2009/12/Vaarregels-afgesloten-IJ-en-Noordzeekanaal-Haven-Adam1.pdf 

 

https://www.rijkswaterstaat.nl/water/wetten-regels-en-vergunningen/verkeer-op-het-water/recreatievaart/5-tips-voor-veilig-varen-op-de-rijksvaarwegen.aspx

 

 

Paul Bentlage – Zeilcommissaris

 

Q-cup wedstrijden

Zondag 27 mei heeft een drietal fanatieke jeugdzeilers een bezoekje gebracht aan WV Braassemermeer in het kader van de Q-cup. De Q-cup is een initiatief van het nationaal platform jeugdzeilen (NPJ) en het watersportverbond, om jonge zeilertjes kennis te laten maken met wedstrijdzeilen op een laagdrempelige manier.

 

Een spannende dag! Voor Ralph zijn eerste wedstrijd, en dan ook nog eens op vreemd water. Emma had al een keer eerder aan de Q-cup meegedaan, maar wilde nu toch wel eens op het podium eindigen. That’s the spirit”. Janouk voltooide dit super trio. Samen, hebben ze WV Schiphol toch maar weer top vertegenwoordigd bij WV Braassemermeer!

 

Tijdens het palaver van wedstrijdleider Erik Wesselman letten de kinderen goed op. Al die nieuwe termen krijgen steeds meer betekenis. De vlaggen, de route, het startschip, kruisen, gijpen, knopen. Eén van de kids zegt al snel “ik denk dat ik vandaag maar goed af moet kijken”. Gelukkig geen cursist van WV Schiphol.

 

Nog voordat de eerste wedstrijd van start was gegaan, sloeg het eerste bootje al om. ‘’Ojee’’ het waait toch wel redelijk door! Gelukkig wisten Janouk, Emma en Ralph hier prima mee om te gaan en zeilden ze de sterren van de hemel. Dit is de wedstrijdleiding van de Q-cup ook niet onopgemerkt gebleven wat resulteerde in een aantal plezierige complimenten over onze toppers.

 

Het bleef niet enkel bij complimenten, want het goede zeilen resulteerde ook in buitengewoon resultaat! Emma, Janouk en Ralph sleepte respectievelijk de 1e, 3e en 6e plaats in de wacht en hebben een topdag gehad!

 

Q-cup Braassemermeer 2018 zit erop. Een sportieve, positieve, zonnige, gezellige maar zeker ook leerzame dag. Eerstvolgende race van de Q-cup reeks zal plaatsvinden op 7 juli te Zeil School Aalsmeer.

 

 

Hans Schreuder - Havencommissaris

Nu de zon schijnt en velen op de haven zijn, is de bar regelmatig open met een leuke opkomst van terrasbezoekers. Om nu de komende weken niets te missen van de F1-races, tennis uit Wimbledon of de Tour de France is het mogelijk dit via het grote scherm in het kombuis te bekijken. Wel maken we afspraken over het gebruik van de voorzieningen en internet via de PC in het kombuis: geen overlast voor andere aanwezigen en met juist gebruik van de beamer om deze goed te laten afkoelen na gebruik. En het logboek invullen.

De code van de kluis waar de afstandsbedieningen van het scherm en de beamer liggen, zijn via de havenmeester te verkrijgen.

 

De projectgroep “Parkeerterrein” gaat, zoals beloofd tijdens de ALV, vrijdag 29 juni a.s. beginnen met het opstellen van de “To-Do”-lijst en dit uitwerken om tot de beste offerte voor vervanging van het parkeerterrein te komen. Doelstelling is dit komende ALV in 2019 te presenteren.

 

De reddingsbrigade Amstelveen, die vele van jullie kennen vanwege hun assistentie tijdens de zeilwedstrijden, is door de eigenaar van hun opslag per direct op straat gezet. Nu helpen wij hen met een tijdelijke plek in de Bolteloods tijdens het zoeken naar een nieuwe locatie. De afspraak is dat ze voor het hellingen in het najaar weer de loods verlaten.

Zoals jullie hebben gemerkt als je op de haven bent, ook vanuit het bestuur zijn er havenmeesters voortgekomen. Na de voorzitter Carel de Bruijn is nu ook de commissaris Bar en Evenementen Sonja Moll afgelopen week in dienst geweest. Op de lijst van havenmeesters voor dit seizoen staat een behoorlijk aantal namen, maar er is nog plek. Wie gaat de uitdaging aan om zo’n mooie polo van de W.V.Schiphol met de tekst HAVENMEESTER te dragen. Ik zie graag je naam op de lijst!

 

 

Algemeen

 

Jazz weekend Watersportverenigng “de Nieuwe Meer”.

In het weekend van 29 juni a.s. organiseert watersportverening “de Nieuwe Meer” voor de 5 keer een jazz weekend.

Voor meer informatie kun je terecht op de site van deze vereniging.

De toegang is “uw gift”.

 

 

Vacature PR & Communicatie

 

In onze Nieuwsbrief van mei 2018 hebben wij een uitvraag gedaan aan jullie voor kandidaten voor de bovengenoemde functie.

De omschrijving was mogelijk wat te zwaar en heeft daardoor leden er van weerhouden te reageren. Onderstaand een omschrijving die waarschijnlijk beter past binnen onze vereniging.

 

PR:

  • Het initiëren en onderhouden van relatienetwerken die tot doel hebben de exposure van de vereniging te verhogen

Communicatie:

  • Verantwoordelijk voor communicatie voor en voorlichting aan bestaande en (potentiele) nieuwe leden
  • Geeft mede vorm aan binnen de vereniging gebruikte communicatie-instrumenten
  • Werkt mee aan het actueel houden van de WVS website
  • Verstrekt Informatie aan adverteerders
  • Schrijft desgevraagd of zelfstandig artikelen en persberichten in (lokale/social) media en KLM
  • Ondersteunt bestuur en commissarissen met het opstellen van communicatie

Vrijwilligers:

  • Ondersteunt bestuur bij het aantrekken en begeleiden van vrijwilligers

Eigenschappen:

- Communicatieve (mondeling en schriftelijk) en diplomatieke vaardigheden

- Bij voorkeur redactionele ervaring en werken met webcontent

- Positief kritische instelling, teamplayer

- Nieuwsgierig, ondernemend en toont initiatief

 

Mocht je na het lezen van deze omschrijving interesse hebben, neem dan even contact op met de voorzitter of secretaris. Wij horen graag van je!

 

 

Namens het bestuur

Rik Hofman, secretaris