logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Verslag wedstrijdtraining 25 juli 2019

Geplaatst op 29-07-2019  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen donderdag 25 juli hadden we een hele leuke wedstrijd training. De training werd gegeven door Arjen van Mil. De opkomst was weer overweldigend!

Omdat het heel erg warm was, werd het theorie gedeelte gehouden op het grasveldje naast ’t Kombuis. Daar zaten we nog een beetje in de schaduw.

Arjen heeft uitleg gegeven over het starten en over het ronden van boeien.

20190725-181752

Toen iedereen wist wat we gingen doen, heeft Jouke een eerste indeling gemaakt, zodat er steeds een schipper met een leerling kon varen.

 We hebben 5 randmeren en 2 spankers opgetuigd en nog kon niet iedereen tegelijk meevaren, zoveel belangstelling was er.

Dat heeft het plezier er niet minder om gemaakt, want de mensen die op de steiger achterbleven, hadden heel mooi zicht op de onderboei/gijpboei. Zo konden we vanaf de kant goed zien wat Arjen precies bedoelde met zijn uitleg over het ronden van de boeien.

20190725-200254

Na de eerste wedstrijd kwamen alle boten naar de kant en werd er gewisseld met schippers en fokkenisten.

Het waaide niet zo hard, dus het tweede startsein werd snel gegeven. 3 minuten voor de start was iedereen nog heen en weer aan het varen, maar net voor het startsein kwamen bijna alle boten op een kluitje stil te liggen en ging maar 1 spanker met snelheid over de startlijn. De rest heeft nog een paar minuten liggen dobberen voordat er weer wat wind in de zeilen kwam.

20190725-200128

Na de tweede wedstrijd was de wind echt nog maar minimaal, dus werd besloten de wedstrijden te staken. Er waren echter nog wel wat enthousiaste mensen die toch nog een rondje gingen varen.

Omdat het nog steeds zo warm was, hebben verschillende mensen nog even een verfrissende duik genomen en toen was het tijd om op te ruimen en een drankje te gaan halen in ’t Kombuis.

Het bleef nog lang warm en gezellig op het terras.

Arjen, bedankt voor het begeleiden van deze training!

En een bedankje en tegelijk een groot compliment aan alle aanwezige schippers, omdat jullie de leerlingen zo spontaan en enthousiast onder jullie hoede hebben genomen.

Wat is het toch geweldig dat we er echt met ons allen voor iedereen een fijne avond van maken!

 20190725-195625

Was je er niet bij deze keer? Er komt nog een kans!

Donderdag 29 augustus is er nog een keer een wedstrijdtraining. We maken ongeveer 2 weken van te voren bekend wat we precies gaan doen. Dus houd de website en facebook in de gaten als je mee wilt doen!

 Voor meer foto's en een timelaps filmpje van de 2de startprocedure: kijk op de facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/WvSchiphol/