logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Verslag Onderlinge Wedstrijden 2018

Geplaatst op 17-09-2018  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Agnes

Gezellige onderlinge wedstrijden 9 septemberOp zondag 9 september jl. zijn weer de onderlinge wedstrijden gevaren. Een traditie die, na twee jaren afwezigheid, weer is opgepakt en waar de deelnemers strijden om de felbegeerde ‘wieldop’ met eeuwige roem.

 

6 teams gaven zich op, die afwisselend in een Randmeer of Spanker tegen elkaar voeren in een korte Olympische baan op de Kleine Poel voor de WVS-steiger.

Het was heerlijk zeilweer met een zonnetje en toenemende wind in de middag. Marco, Saskia en Agnes hadden deze dag de schone taak om de wedstrijden in goede banen te leiden.

 

De teams waren tijdens de wedstrijden gewaagd aan elkaar en lieten de toeschouwers genieten van een aantal mooie manoeuvres en één op één gevechten om de winst. In de derde wedstrijd lagen Nico en Paul net na de finish stil en deinsden terug, waardoor een aanvaring ontstond met Alex en Hans en Ton en Klaas nog net konden uitwijken. Gelukkig geen ernstige schade, maar wel 2 DSQ’s door hinderen en niet op tijd uitwijken. Dit gaf nog wel wat discussies onderling en dat is dan weer leerzaam voor iedereen in volgende wedstrijden.

 

De lunch was fantastisch geregeld door Sonja en Vivianne, bedankt voor jullie inzet!

 

Na de lunch was de wind aangetrokken en werd de baan verlengd met een extra rondje om de bovenboei. In de vierde wedstrijd hadden Elmar en Willem een kat-en-muis spel met Alex en Bram, die uiteindelijk door de Hofstede broers werd gewonnen. In de laatste wedstrijd kwam op het laatste rak nog een protest in behandeling voor het niet ruimte geven bij de onderboei, dit kostte Elmar en Willem nog een DSQ.

 

Bij het narekenen van alle uitslagen bleek dat door de drie DSQ’s de onderlinge verhoudingen flink wijzigden. Zo gaan Geertje en Sonja er met de derde plek vandoor en is het voor Nico en Paul de vierde plek, in plaats van de tweede. Hiermee hebben Nico en Paul extra pech en kregen daarmee de JW Diepenveen pechprijs.

Maar boven alles staan Bram en Alex op een zeer verdiende eerste plek, met slechts 6 punten. De wieldop gaat voor de zoveelste keer in de geschiedenis naar Bram en Alex , die daarmee de eeuwige roem hebben gewonnen.

 

Uitslagen Onderlinge wedstrijden

Team:

P1

P2

P3

P4

P5

P6

Totaal

Bram en Alex

0

3

0

0

3

R

6

Klaas en Ton

R

0

8

8

0

10

26

Geertje en Sonja

5,7

5,7

10

R

5,7

8

35,1

Nico en Paul

8

R

14

5,7

8

0

35,7

Elmar en Willem

3

10

R

3

10

14

40

Alex en Hans

10

8

14

10

R

3

45