logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Verslag eerste zeildag jeugd 9 mei

Geplaatst op 11-05-2020  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Vivianne Peeters

Wat een enthousiasme toen op 9 mei de jeugd eindelijk weer mocht gaan varen! Nadat de gemeente het protocol dat was opgesteld door de leiding en de trainers had goedgekeurd kon het watersportjaar voor de kinderen van start gaan. Het goedgekeurde procotol vind je als je hier klikt. 

Om 8.15 waren alle trainers aanwezig om voor te bespreken en alles klaar te zetten. Op de volgboten kruizen geplakt waar de trainers moesten gaan zitten, tankjes vullen, strepen op 1,5 m gezet voor het toilet en voor de wastafel buiten, Optimisten klaar gelegd, Lasers bij de NM gehaald, Optikar naar voren gesleept (met 4 lekke bandjes) en om 8.45 ging iedere trainer op de afgesproken plek staan om kinderen te begeleiden en de ouders weer van het terrein af te begeleiden. Bij aankomst moesten de kinderen eerst hun tas wegzetten, waarna ze meteen handen moesten wassen voordat ze de boten konden gaan optuigen. Dat ging heel soepel en snel zodat de kids om 9.45 allemaal het water op waren. Om 9.30 kwam de 2e groep met kinderen voor de laser groep. Ook bij hen hetzelfde protocol, tas wegzetten, handen wassen en boot optuigen. Dat was best nog even een dingetje want voor de meesten was het voor het eerst dat ze in een laser gingen zeilen. Sam heeft hierbij ook geweldig geholpen.

Sofar, so good.

De lunch. Om 12 uur stipt kwamen de Opti’s terug om lekker te lunchen. Zodra ze het water afkwamen, eerst weer handen wassen, daarna lekker lunchen. Na de lunch spullen in de tassen, handen wassen en om 12.45 weer het water op. Ook deze keer weer stipt op tijd. Daarna kwamen om 13 uur de Lasers terug, en ook voor het het zelfde riedeltje. Handen wassen lunchen, handen wassen en weer varen. Ook dit ging helemaal smooth!

Om 14.30 kwamen de opti’s weer terug, hebben afgetuigd, handen gewassen en reden met hun ouders weer lekker naar huis. Ook de Lasers waren op tijd terug, corona protocol gedaan en weer naar huis. Voor de laser trainers is het wel heel veel extra werk, maar De jeugd vaart weer!!!!

En goed nieuws voor de Feva Vago groep, ook voor hen hebben we een oplossing gevonden. Dus al onze jeugd kan weer varen vanaf as vrijdag.

Heel veel dank aan alle trainers die met elkaar ervoor gezorgd hebben dat alles goed verlopen is. Dank ook aan de leerlingen en ouders, dat iedereen zich aan het protocol heeft gehouden.

Namens het trainers team,
Vivianne