logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Verslag 6-uurs

Geplaatst op 28-06-2018  -  Categorie: Evenementen  -  Auteur: Lia van Vonno

 

6-uur van de Westeinder weer groot succes!

 

Op zaterdag 9 juni werd voor de derde keer op rij de 6-uurs van de Westeinder gezeild, georganiseerd door de WVS, in samenwerking met Stichting Westeinder Zeilwedstrijden. Op de haven was het al vroeg in de ochtend gezellig druk met schippers van allerlei bootklassen, waarbij dit jaar ook de jeugd werd vertegenwoordigd. In totaal deden 27 boten mee met de wedstrijd.

Met een Noordenwind, die in de loop van de ochtend toenam, was het fantastisch zeilweer. Op de hele Westeinder was een baan uitgelegd, die 6 uur lang bevaren moest worden. De boot met de meeste kilometers, na SW correctie, was de winnaar. Dit jaar heeft Stefan van der Zwaard van de WVA de overall klasse gewonnen in zijn International 806. Met bijna 51 km gezeild in 6 uur was hij de koploper van het totale veld. Hij ontving hiervoor de Jaap Moll wisselbokaal.

Bij de open boten was Nico van Wirdum (ook WVA) in zijn Finn de snelste, bij de jeugd kwamen ‘onze’ Yrsa Rademaker en Cindy Zwoll in hun Laser Vago het verst. Hieronder kun je alle overige uitslagen vinden.

 

Na de wedstrijd was het nog lang gezellig op de haven, met een heerlijke verzorgde barbecue en een demonstratie van de Drakenbootvereniging KLM Blue Dragons. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag voor alle deelnemers! De organisatie dankt alle sponsoren en vrijwilligers voor hun geweldige bijdrage aan het feest. Volgend jaar hebben we op zaterdag 8 juni dit evenement weer in de agenda gezet, hopelijk zijn jullie allen er weer bij!

 

Commissie 6-uur van de Westeinder

 

De uitslag3