logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief mei 2019

Geplaatst op 22-05-2019  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Rik Hofman

 

Beste Leden,

 

Hierbij weer een nieuwe Nieuwsbrief met kort een aantal aandachtspunten en mededelingen.

 

Carel de Bruijn – voorzitter

Het voelt goed om nieuwe leden te begroeten, al dan niet na een officiële ballotage. Gemeenschappelijke noemer als motivatie; wat een mooie vereniging en gezellige sfeer! En niet eens staat onze vriendelijke prijsstelling bovenaan....althans blijkt dat in het gesprek. Graag voegen wij er aan toe dat de vereniging onlosmakelijk verbonden is aan ieders bijdrage aan het geheel. Dus zien jullie nieuwe gezichten begroet hen dan als walouder, havenmeester, klusser, barkeeper. Maak een praatje en vertel over jouw fijne, soms lange historie binnen onze WVS en deelname aan diverse evenementen. 

In het kader van KLM100 krijgen wij ook een unieke kans om ons tijdens de KLM100 Experience dagen te presenteren. Vers van de pers...in het 'KLM Sportcafe', een hospitality meeting point waar alle KLM'ers een hapje en drankje wordt geboden door sporters uit de KLM verenigingen dus natuurlijk ook uit WVS. Wil je deelnemen en onze vereniging vertegenwoordigen op 5/6 en 12/13 oktober op Schiphol Oost vraag dan meer info aan een van de bestuursleden. Wij zorgen in de volgende nieuwsbrief voor een verdere uitwerking. 

Wij zijn blij dat Marjo Broertjes invulling wil geven aan de PR en Communicatie activiteiten.

Als bestuur zijn wij erg blij met deze  ontwikkeling!

Gedurende het seizoen gaan we communicatie opnieuw opzetten met hulp van Sianie van Kouwen, Communications & Content Specialist. Wie is zij? Kijk eens hier https://www.youtube.com/watch?v=rz1M1FIEy30 , 

Veel vaarplezier en tot ziens op de haven!    

 

Gert Jan van Hilten - Penningmeester

Informatieavond WVS financiën

Je kan je nog aanmelden op de site! Op 28 mei zal Gert Jan van Hilten om 19:00 in 't Kombuis een financiële voorlichting geven. Er zal onder andere uitgelegd worden hoe een financiële administratie in het algemeen werkt, wat je kunt lezen in het financieel jaarverslag van de WVS en er zal ingegaan worden op de structuur van de WVS-administratie. Er is uiteraard volop ruimte om vragen te stellen. De verwachting is dat de voorlichting tot 20:30 zal duren. De bar zal open zijn.

 

Paul Bentlage - Zeilcommissaris

Etiquette

Soms verbaas ik me over het gedrag van anderen en vraag me dan af waarom bepaald gedrag is zoals het is. Ik ben zelf een positivo en ga uit van het beste in de mens en neem dus aan dat sommige mensen niet weten “hoe het heurt”, daarom even wat voorbeelden.

Ga met spullen van anderen of de vereniging om alsof het je eigen spullen zijn, dus:

  • Ga niet op een boot van een ander zitten die op de kant staat, een boot op een trailer of op de kant wordt dan slechts op een paar punten ondersteund en schade zou zomaar kunnen ontstaan. Je gaat ook niet zomaar op iemand zijn auto zitten …..
  • Ga niet aan boord van een boot zonder toestemming van de eigenaar, uitzondering is natuurlijk als er schade aan de boot of andere boten dreigt te ontstaan. Dan nog is het netjes om de eigenaar te vertellen per mail of telefoon dat je op zijn schip bent geweest. Je loopt ook niet zomaar bij iemand de tuin in ….
  • Wanneer je aan boord wilt gaan een schip vraag je eerst aan de schipper toestemming, ook als hij/zij aanwezig is. Als de schipper niet in zicht klop je eerst even op de romp om je aanwezigheid bekend te maken. Je loopt ook niet zomaar iemand zijn huis in zonder aan te bellen….

Laten we allemaal een beetje rekening houden met elkaar, alvast dank voor jullie medewerking.


Jeugdtraining

En kijk ook eens op pagina 23 van MeerWesteinder op de website https://www.aalsmeerwesteinder.nl/ waar Yrsa Rademaker vertelt over het jeugdzeilen bij WV Schiphol.


Instructie
(door Jouke Huisman)

Het wordt langzamerhand steeds drukker op de donderdagavonden. Het zijn gezellige avonden met leerlingen, instructeurs en schippers die samen het water op gaan om te zeilen.

Heb je zin om een keer mee te doen? Meld je op donderdag uiterlijk om 18:00 uur op de haven en bespreek met de avondhoofden wat je wilt gaan doen die avond.

Je kunt ook meedoen aan speciale thema-avonden. Donderdagavond 20 juni is bijvoorbeeld de eerste wedstrijdtraining. Deze training is bedoeld voor alle schippers en leerlingen en wordt verzorgd door de wedstrijdcommissie. Meer informatie daarover volgt binnenkort. Houd de website en de facebookpagina dus in de gaten!

Elke donderdag gaat na zonsondergang ook de bar open voor een gezellige afsluiting van de avond. Ook als je niet gezeild hebt, ben je van harte welkom om aan te schuiven! lesavond Ben je geen schipper, maar wil je wel meegenieten? Informeer bij mij (Jouke Huisman, email adres:  svw.namsiuhekuoj.[antispam].@gmail.com ) naar de mogelijkheden.


Wedstrijd Nieuws
(door Nico Koudijzer):

De eerste wedstrijden zijn alweer gevaren. Bij de WVS is het wedstrijd seizoen begonnen met de eerste handicap op 10 mei. Alle verengingsboten zijn de plas op gegaan. 11 mei was het startschot voor de eerste WZW onderlinge wedstrijden voor alle aangesloten verengingen. Paul van de Boogaard en Arjen van Mil hebben meegedaan in spanker 900, die net opgeknapt was. 22 juni volgt “Wedstrijd 2” van de WZW onderlinge op de WV Schiphol, inschrijven kan via de WZW website.

Je kan meedoen vele verschillende wedstrijden (voor Jeugd en Volwassen) je kan je al inschrijven voor: Q-Cup, Combi Braassemermeer, Kaagweek, WZW onderlinge, 3 uurs van de Westeinder( speciaal voor de jonge zeilertjes), 6 uurs van de Westeinder, WVS Onderlinge, WZW Cup…… via de website, nieuwsbrieven wordt je op de hoogte gehouden worden.

De WZW zou u graag nieuwsbrieven sturen maar zonder uw toestemming lukt dat niet, u kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief op de website van de WZW, zie helemaal onderaan de WZW website.

Voor verschillende wedstrijden is er nog hulp van vrijwilligers nodig. Wil je je opgeven, stuur een mail naar djirtsdew.[antispam].@wvschiphol.nl.

Aankomende weken staan er verschillende wedstrijden op de planning, zie hiervoor deze link naar de WVS Website

Wedstrijd Uitslagen:

Wedstrijd                                  Locatie                    Uitslag informatie

WVS Handicap                           WV Schiphol             Uitslagen Handicaps

WZW onderlinge wedstrijden      WV de Residentie    Uitslag WZW onderlinge 1

 

Sonja Moll – Evenementen en Bar

Op 15 juni zijn wij weer gastheer en organisator van de 6-uur van de Westeinder. Aansluitend is er een BBQ die deze dag hopelijk net zo mooi zal afsluiten als vorig jaar! U kunt u Hier aanmelden voor de BBQ.

Reminder: ook niet meezeilende verenigingsleden van de Handicap wedstrijden zijn van harte welkom in het kombuis op vrijdag of zaterdag, de bar is dan open!

Op de agenda kunt u zien op welke dag er een wedstrijd gevaren gaat worden.

Tijdens alle handicapdata is na afloop de bar open voor de handicapzeilers en andere verenigingsleden! Kijk op de agenda voor de wedstrijdkalender.

 

Hans Schreuder - Havencommissaris

Alle schepen hebben hun plek ingenomen en er wordt volop gevaren.

Als je nu de haven voor een meerdaagse trip verlaat, noteer dat a.u.b. op de afwezigheidslijst die op het memobord hangt: Graag datum van vertrek en terugkomst datum plus box nummer. De havenmeester weet dan dat je afwezig bent en kan eventueel je box aan een passant uitgeven. Ook speelt mee dat op deze wijze de sociale controle op de haven gegarandeerd blijft.

Afgelopen dagen heeft het ‘storingsmonster ‘weer toegeslagen met een probleem aan het toegangshek. Gelukkig was een last minute reparatie op vrijdag nog mogelijk. Komende donderdag zal ook de defecte sensor van het loophek vervangen worden.

In de Bolteloods is de ventilator van de brandstofkast binnen één jaar defect geraakt (oorzaak onbekend) en onder garantie vervangen.

Houten meerpalen willen wel eens doorrotten op de waterlijn, iets wat lastig te zien is en dan spontaan afbreekt. In de zijsloot en aan de kopsteiger zijn alsnog een aantal afgebroken palen vervangen.

Als er nu een manco of een defect te zien is in de buurt van jouw ligplaats, meldt het dan aan de havenmeester van dienst. Dan kunnen we snel alles weer in orde maken.

Regulier onderhoud is het hele jaar door, afgelopen maand was de vorkheftruck aan de beurt, de bezinkputten zijn geleegd, alle blusmiddelen op het terrein gecontroleerd en weer in orde bevonden en de legionellacontrole is weer elke week om de kwaliteit van ons water te garanderen.

Dus never a dull moment op de haven, fijn vaarplezier gewenst.

P.S.  Er is nog ruimte op het havenmeesterschema dit seizoen, eeuwige WVS-roem en dankbaarheid als je meedoet!

 

Algemeen

Persbericht gemeente Aalsmeer:

Vanwege de drukte op de Uiterweg tijdens de zomer start de reconstructie van de Aardbeienbrug na het vaarseizoen.

De werkzaamheden starten einde van de zomer (eind september/begin oktober) en zijn naar verwachting eind maart/begin april 2020 afgerond.

Dit is ruim voor het volgende seizoen. Onwerkbaar weer en onvoorziene omstandigheden kunnen nog voor vertraging zorgen.

Wethouder Robert van Rijn van openbare ruimte en economische zaken:
‘We willen Aalsmeer veilig en goed bereikbaar houden. Daarom is het belangrijk dat we de Aardbeienbrug renoveren voor een toekomstbestendig en veilig gebruik. Helaas gaat dat altijd gepaard met enige overlast. Door pas na de zomer te starten met de werkzaamheden houden we zo veel mogelijk rekeningen met de belangen van ondernemers, recreanten en bewoners.

 
Algemene Ledenvergadering:

Het verslag van de ALV van 12 april 2019 zal binnenkort op de site worden gepubliceerd gepubliceerd.

Zoals in de vergadering reeds aangekondigd, zal een najaars ALV worden uitgeschreven. Voorlopig is de datum vastgesteld op vrijdag 15 november 2019, dus noteer deze datum  alvast in jullie agenda’s.

 

Bestuur WV Schiphol
mei 2019