logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief januari

Geplaatst op 15-01-2019  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Rik Hofman

Beste leden,

Hierbij de Nieuwsbrief van januari 2019,

Carel de Bruijn - voorzitter
De eerste in 2019 na een knallende jaarwisseling en drukbezochte nieuwjaarsborrel met ongekend smaakvolle oliebollen en appelflappen! Dank aan degenen die de borrel als start van het jaar mogelijk maakten. Natuurlijk een speech van de voorzitter....recap! We werken aan mooie 2019 plannen, afdelingen haven, projecten, zeilen, vrijwilligers en bestuur zetten hun beste beentje voor. Je ziet het in onze agenda. Nu nog het afronden van onze vernieuwde website en we zijn weer klaar voor het komende seizoen. Tja, wij spraken ook over KLM100 en over veel meer maar dan is deze brief direct vol....

Graag tot ziens op de haven!

Hans Schreuder - Havencommissaris
De winterslaap is bijna voorbij. Hier en daar zijn de eerste klussers al bezig met de voorbereiding van het vaarseizoen.

Komende weken gaat de aannemer met de aanpassing van de kopsteiger beginnen. De rechterkant is dermate slecht, dat vernieuwing van de palen noodzakelijk is. Tegelijkertijd worden de drie ligplaatsen aangepakt en krijgen de mogelijkheid om in te varen vanaf de plas.

Voor de jeugdboten, die voor het kombuis liggen, zal een ‘launchplatform’ gemaakt worden om de bootjes makkelijker van de trailer in het water te laten gaan. Uiteraard kan dit ook, indien noodzakelijk, door anderen gebruikt worden. Nadat er gebaggerd is bij de zijsloot, waarbij de borders weer opgehoogd en nog van wat palen vervangen zijn, is de haven op dat gebied weer bij de tijd. Hout is een natuurproduct, dat geregeld vervanging behoeft.

Komende week worden de ligplaatsen weer ingedeeld, mede door de nieuwe grotere boxen aan de kopsteiger zal er voor een aantal havenleden een andere ligplaats komen. Alle betrokkenen, die dit betreft, zullen benaderd worden om te zien of dit een passende oplossing is.

Eind januari komt de Brandweer Aalsmeer langs voor een inspectie om te controleren of de haven een ‘calamiteit‘ aan kan. Laten we hopen dat dit nooit gebeurt, maar het is altijd fijn om te weten dat men wil meedenken voor de veiligheid van de WVS en haar leden.

Ook voor de veiligheid van de bootbezitters gaan we op advies van Rob Huisman tijdens de klusdag op zondag 28 april a.s., de mogelijkheid aanbieden om uw brandblussers die op het schip aanwezig zijn te laten testen, evt. bij te vullen of te vervangen. Denk er dan ook aan dat de meeste branden aan boord gasgerelateerd zijn. Laat de slang en regelaar bij de gasflessen elke 5 jaar vervangen en test jaarlijks op lekkage. Veiligheid boven alles voor u, uw buren en de haven.

Vanaf 23 maart staan de vrijwilligers van het hellingteam weer te trappelen om uw schip in het water te leggen. Zorg dat u op tijd bent en de boot vaarklaar is. Dan zijn we met z’n allen weer snel op het water.

Het projectteam ‘parkeerterrein‘ is hard bezig met de voorbereiding om op de ALV informatie te geven, wat de mogelijkheden zijn om een mooi en duurzaam parkeerterrein te gaan maken. De insteek is dat dit in 2020 gereed moet zijn.

Een haven heeft altijd wel wat te repareren of bij te houden en vind je het leuk om ook wat te doen voor de vereniging, b.v. lid worden van het hellingteam, havenmeester zijn of andere klusjes die gedaan moeten worden om de haven er weer spic en span uit te laten zien en te behouden, dan ben je van harte welkom. Wil je meer informatie? Elke vrijdag ben ik op de haven of bel me op 0628644994. Ik zie je graag!

Paul Bentlage - Zeilcommissaris

Opknappen spankers verloopt gestaag:

Afgelopen zaterdag, 12 januari, zijn we de volgende fase ingegaan met het opknappen van de Spankers 900 en 919.

De beide Spankers zijn geheel geprepareerd om gespoten te worden en we hebben de werkplaats omgetoverd in een spuitcabine. Nadat de compressor was geleverd en nog wat problemen met de elektra waren opgelost, hebben beide spankers een dubbele spuitbeurt gekregen. Het resultaat mag er wezen, in de komende 2 weken zullen beide Spankers nog meerdere malen worden gespoten en geschuurd zodat ze straks glimmen als spiegels en kunnen ze weer jaren mee.

spanker-900-919-1spanker-900-919-2spanker-900-919-3spanker-900-919-4 

 

 

 

 

 

 

Sonja Moll - Bar en evenementen commissaris

Een vernieuwd Kombuis?? Input gevraagd!!

Jullie hebben wellicht vernomen dat er een commissie is gestart om het Kombuis aan te passen aan de wensen van het bestuur en leden voor optimaal gebruik.

Het vernieuwde Kombuis:

  • past binnen de financiële mogelijkheden en beperkingen van de WVS
  • is veilig
  • heeft een bruikbaarheid van 5-10 jaar
  • heeft een afgesloten bar en voor iedereen toegankelijke coffee corner
  • wordt gerealiseerd door vrijwilligers en/of professionals

Het bestuur heeft de commissie gevraagd om een small, medium en large plan te maken, inclusief benodigd budget.

Deze 3 plannen worden gepresenteerd in de ALV in het najaar van 2019.

Goede plannen kunnen we alleen maken als we jullie wensen kennen!

Daarom vragen we jullie de vragen in de binnenkort toe te zenden enquête in te vullen.

Daarnaast zijn er speciale inloopavonden voor de herinrichting van het Kombuis gepland op 25 januari en 13 februari, waar leden van de commissie graag met jullie in gesprek gaan over jullie ideeën, wensen en mogelijke hulp.

De inloopavonden vinden plaats in het Kombuis en starten om 19.30 uur.

Geef je hiervoor op door een mail te sturen naar siubmok.[antispam].@wvschiphol.nl

Algemeen

Enquete 2019:

Eind Januari zal je via de mail een enquête worden aangeboden. Deze enquête kan digitaal worden ingevuld.

Hoe meer reakties hoe beter het bestuur en de verschillende commissies hier op kunnen reageren, we verwachten dat het invullen ervan ongeveer 10-15 minuten van uw tijd gaat kosten.


Cursus klein vaarbewijs 1:
(organisator Paul Bentlage)

Helaas zal door een te klein aantal deelnemers de cursus klein vaarbewijs 1 niet doorgaan.

Mocht u wel behoefte hebben aan deze cursus maar hebt u zich niet opgegeven omdat u niet op de aangegeven data kon verzoeken we u vriendelijk zich alsnog op te geven via:  neliez.[antispam].@wvschiphol.nl

 

Winterpalaver 21 februari 2019 – aanvang 19.30 uur –WVS  ’t Kombuis:

De hete, lange zomer van 2018 lijkt al weer lang achter ons. Gelukkig hebben we de foto’s nog …

En het goede nieuws: de dagen worden al weer langer, de zomer van 2019 is in aantocht, de eerste ‘cunning plans’ worden gesmeed (Kanaaleilanden?).

Wat is er beter voor een winterdipje dan terug- en vooruitblikken? Een amuse voor een nieuw zeilseizoen die zelfs de zomer van 2018 doet verbleken?!

Voor inspiratie hebben we Elmar gevraagd een bloemlezing te geven van zijn jaar Atlantic.

Je moet zeilen op de wind van vandaag! De wind van gisteren helpt je niet vooruit …

Zes juli 2016. Na pakweg een jaar ligt September Blue weer in de eigen box. De bemanning (Diana, Niklas, Lupita en Elmar) is na een “rondje Atlantic” en Caribbean veranderd maar vooral rijker! En inmiddels allemaal weer aan het werk of naar school. Maar het dromen gaat door. En daarin past dat Elmar (op veler verzoek) ons meeneemt in zijn avonturen op September Blue.

Na de presentatie door Elmar werpen we onze blik op het komende seizoen en gaan we, voor de belangstellende, door met snode plannen voor een rondje Zuid-Holland.

  • met Hemelvaart (donderdag 30 mei) op weg vanuit het IJsselmeer e.o. naar het zuiden
  • dan via Stellendam, Burghsluis, Vlissingen, Veere, Dintelmond naar Rotterdam (in de Veerhaven op bezoek bij Jan)
  • en vóór tweede Pinksterdag weer terug in eigen box
  • ... of een andere route.

Kortom, we willen graag met je in gesprek of we dit jaar het traditionele ‘rondje NH’ eens anders kunnen invullen. Iets meer tijd, ander ge-wel-dig vaargebied! 

aanmelden kan via taaledtreb.[antispam].@gmail.com  
Bert de Laat,  WVS-onderafdeling Kustzeilen

 

De Algemene leden vergadering van 2019 zal plaatsvinden op vrijdag 12 april.
De locatie is ditmaal niet onze vereniging, maar “t Dijkhuis” te Oude Meer.

De opening van het seizoen en klusdag is op zondag 28 april

 

namens het bestuur
Rik Hofman, secretaris