logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief december 2018

Geplaatst op 18-12-2018  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Rik Hofman

 

Watersportvereniging Schiphol

 

Nieuwsbrief – december 2018

 

Beste leden,

Hierbij de Nieuwsbrief van december 2018,

 

Carel de Bruijn - voorzitter

Bij het sluiten van het jaar zal ieder op eigen wijze en herinnering terugkijken naar die speciale momenten uit 2018. Wij delen deze graag met jullie tijdens de nieuwjaarsborrel en grijpen dat moment aan om mede dankzij de bijdragen van de WVS-vrijwilligers, betrokken leden, commissie- en bestuursleden, een tipje van de nieuwe seizoen-sluier op te lichten. Never a dull moment, dat is zeker! Het bestuur is ook in de winter met werkgroepen en commissies bezig alle lopende issues en voorbereidingen voor 2019 rond te krijgen. Denk bv aan de initiatieven voor KLM100, waar veel KLM (sport)verenigingen inclusief WVS hun bijdragen aan gaan leveren. Het belooft mooi te worden!

Laatste tip dit jaar uit de geslaagde Hagoort pitch waar ca 50 watersporters bijeenkwamen; (dek)zeil reinigen met babyzeep, schimmel schoonmaken met azijn (10%), polyester geregeld in de polish, tentdoek na schoonmaak 2x/jr imprigneren met bhv spuitbus! 

Allen sfeervolle dagen, kom goed en gezond over de drempel en luidt het nieuwe jaar feestelijk in!

 

Hans Schreuder - Havencommissaris         

De haven is in de winterslaap maar we zijn al volop bezig met plannen maken en de liglaatsindelingen voor 2019.

Eind november hebben de havenmeesters een bijeenkomst gehad waarin het afgelopen jaar is besproken en hoe we volgend jaar het weer beter gaan doen. Daarna een hapje en drankje en iedereen is enthousiast om volgend jaar weer mee te doen. MAAR, we kunnen nog een paar havenmeesters gebruiken. Heb je interesse en wil je weten wat de inhoud van de functie is, laat het weten en ik kan je alles erover vertellen.

Het hellingteam heeft de lijst voorjaar 2019 gemaakt, we gaan vanaf 23 maart de eerste schepen te water laten, zie voor de volledige lijst met data op de website. Een hellinglijst hangt vanaf heden in het Kombuis.

Het projectteam ‘parkeerterrein’ heeft al diverse vergaderingen gehad en er zijn stappen gemaakt om tot een plan van aanpak te komen. Voordat dit effectief is, zal haalbaarheidsonderzoek gedaan worden. Komende ALV willen we de voortgang hiervan laten zien en uw mening vragen.

Deze winter gaat Fa.de Groot de kopsteiger rechts renoveren, palen vervangen, gordingen vernieuwen en de jollensteiger bij de Vago’s verlengen. De sloot wordt uitgebaggerd, het slib komt in de borders naast de steiger, zo kunnen we de ’sinkholes‘ weer opvullen.

Bij hevige wind en of storm wil er nog weleens een dekzeil losraken, kom af en toe eens kijken hoe uw schip erbij ligt/staat. Het blijft uw verantwoording.

 

Paul Bentlage – Zeilcommissaris

Het voornemen is om op zaterdag 19 en 26 januari een cursus Vaarbewijs 1 te geven bij genoeg belangstelling.
De kosten hiervan zullen ongeveer Euro 30 bedragen (excl. leerboek). Graag even een berichtje, voor 12 januari, aan neliez.[antispam].@wvschiphol.nl als je mee wilt doen.

Misschien hebben jullie het gezien, maar een vaste ploeg van 7 leden (Arjan, Alex, Ton, Roeland, Harald, Paul en Paul) werkt op de woensdagavond hard aan het onderhoud van enkele Spankers.

spanker-900-voor


De Spankers worden geheel of gedeeltelijk ontdaan van hun huidige laklaag en op enkele plekken wordt, waar nodig, de romp of spanten vernieuwd door een nieuw stuk hout aan te brengen.

spanker-900-na

De boten zullen daarna in een nieuwe laklaag worden gezet zodat ze weer "up-to-date" zijn.

Dus varen in deze boten mag vanaf 2019 alleen nog maar met fluwelen handschoenen aan. De werkzaamheden zullen tot ongeveer eind januari (afhankelijk van het weer) duren.

 

Sonja Moll - Bar en evenementen commissaris

De Nieuwjaarsborrel is zaterdag 5 januari om 16.00 uur in ’t Kombuis.
Zoals gebruikelijk staan de oliebollen klaar! Meld je vooraf aan via tneve.[antispam].@wvschiphol.nl

 

Algemeen

Communicatie:

De website van de vereniging is vernieuwd en is medio december “live” gegaan. Deze ingreep was noodzakelijk omdat de huidige website niet meer werd ondersteund door E-captain en is vervangen door een nieuwere versie. Jouke, Harald en Willem hebben hun best gedaan om de content over te zetten naar de nieuwe omgeving.

De stijl is enigszins aangepast en getracht om uniformiteit aan te brengen.

In de komende maanden zullen de “content”-managers (in principe de commissarissen), wegwijs worden gemaakt om de site verder te vullen en te zorgen dat deze ook “up-to-date” blijft.

 

Postadres WV Schiphol en opheffen postbus 116:

Misschien is het opgevallen, maar bij onze oprit staan nu 2 postbussen met respectievelijk de nummers 263 en 263A. Besloten is om postbus 116 op te heffen omdat meer en meer post digitaal wordt verstuurd. Het postadres wordt daarmee Uiterweg 263A, 1431AH Aalsmeer. Het bezoekadres blijft Uiterweg 263, Aalsmeer.

Door het plaatsen van deze 2e postbus, is het niet meer noodzakelijk een POST-NL postbusnummer te hebben en zal deze postbus officieel per december 2019 worden opgeheven. De gebruikers van postbus 116 (slechts een beperkt aantal bedrijven en soms leden) zijn of worden in de komende maanden verder ingelicht.

 

Vacatures

Naast de vacature Communicatie is er een andere vacature ontstaan.

Ankie Kamphuis heeft aangegeven na de ALV van april 2019 te willen stoppen met haar werkzaamheden als
2e penningmeester naast Gert Jan van Hilten.

Onderstaand een korte omschrijving van de funktie.

Vacature Tweede Penningmeester

Bij de start van het volgende seizoen ontstaat een vacature voor Tweede Penningmeester.

De Tweede Penningmeester ondersteunt de Penningmeester met vooral administratieve taken. Als Tweede Penningmeester voer je de inkomende facturen op in het boekhoudprogramma, verwerk je de bankafschriften, hou je de barinkomsten bij, doe je elk kwartaal de aangifte voor de omzetbelasting en onderhoud je de contacten met de verzekeringsmaatschappij. Je werkt nauw samen met de Penningmeester.

Voor deze functie is het niet noodzakelijk dat je een financiële achtergrond hebt, affiniteit met of ervaring in relevante werkzaamheden heeft de voorkeur.

Het is vooral belangrijk dat je nauwkeurig kan werken. Deze functie kost je gemiddeld ongeveer 2 uur per week.

Lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij het financiële reilen en zeilen van de vereniging of heb je nog vragen over de functie, neem dan contact op met de Penningmeester, Gert Jan van Hilten: 06 2247 2778 of retseemgninnep.[antispam].@wvschiphol.nl

 

namens het bestuur,
Rik Hofman, secretaris
december 2018