logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief april 2019

Geplaatst op 14-04-2019  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Rik Hofman

              

Watersportvereniging Schiphol

Nieuwsbrief – april 2019

 

Beste leden,

Hierbij weer een nieuwe Nieuwsbrief met kort een aantal aandachtspunten/mededelingen.

Carel de Bruijn – voorzitter

Het weer zit super mee bij de start van het vaarseizoen. Een goede voorbode was ook onze jaarvergadering. Grote opkomst, goede en soms kritische vragen, heldere rapportages van de Commissie van Advies samengevoegd met het verslag van de Kascommissie leverden weer genoeg actiepunten op. De sfeer was open en de bar ook na afloop!

Geniet van een mooi vaarseizoen en tot ziens op de haven!

Gert Jan van Hilten – Penningmeester

Op dinsdagavond 28 mei zal ik een financiële informatieavond organiseren waarin uitgelegd wordt gegeven hoe een financiële administratie in het algemeen werkt en wat je kunt lezen in het financieel jaarverslag van de WVS.

De avond begint om 19:00 uur en wordt gehouden in ons clubhuis.

Inschrijven kan binnenkort op de website."

Paul Bentlage – Zeilcommissaris

Het seizoen is weer begonnen, de jeugd stond te trappelen om weer het water op te mogen. De bootjes liggen weer op hun plek en de eerste 2 lessen zijn al geweest. Afgelopen zaterdag zijn de optimist zeilers naar het zwembad geweest om te zien wat er gebeurt als je omslaat en hoe je je bootje weer rechtzet.

We kunnen nog steeds nieuwe leerlingen gebruiken dus heb je nog een kind, broertje, zusje, nichtje neefje, vriendje, vriendinnetje, buurkind, klasgenoot die willen leren zeilen neem haar/hem mee voor een proefles.

Ook de volwassenen instructie is weer gestart, volgende week komen de nieuwe leerlingen erbij.

De vloot is bijna klaar, de spankers in onderhoud moeten aan de binnenkant nog worden gelakt en alle onderdelen moeten worden teruggeschroefd. Tevens zijn een paar ouders enthousiast begonnen met het opknappen van een van de optimisten.

Hans Schreuder - Havencommissaris

Het is bijna klaar, op een paar bootklussers na liggen alle schepen in het water.

Komend paasweekend gaan velen van ons de voor het eerst dit seizoen de lijnen weer losgooien. Nu wordt het tijd de voorjaarschoonmaak te gaan houden. Dat gaan we doen nadat er op zaterdag feest is gevierd voor de verjaardag van Willem-Alexander, en dan zondag 28 april ben je om 10.00 uur welkom voor (de uitbundige feestvierders onder ons, kater) koffie en koeken. Aansluitend gaan we los met klussen. Er is voor elk wat wils, van groenvoorziening tot borden verplaatsen, waterleiding verleggen, vegen, soppen, repareren, etc.

Een lekkere lunch wordt verzorgd door ons Bar & Catering team en ik heb alle vertrouwen dat het deze keer iets speciaals gaat worden.

Vanaf 16.00 uur is op de kopsteiger de opening van het seizoen met een speech en het hijsen van de verenigingsvlag. Daarna een nazit met een drankje en een hapje.

Laat deze uitnodiging niet aan je voorbijgaan en kom de WVS helpen, we doen toch alles samen als vrijwilliger!

Inschrijven op het memobord in ’t Kombuis of via email: nevah.[antispam].@wvschiphol.nl. Bellen mag ook: 0628644994

Naast de inschrijflijst voor de klusdag hangt ook de Havenmeesterlijst.

Maak ook gelijk van de gelegenheid gebruik om je daar ook je naam op te zetten. Doen!

Algemeen

Website: Deze is vernieuwd en zal de komende tijd verder worden verbeterd. Ondanks alle inspanningen is het toch een hele kluif gebleken. Mede dank zij de hulp van WV Aalsmeer het gelukt om expertise uit te wisselen aangezien zij ook met e-Captain werken.  

Vacatures: Wij ontberen nog steeds een lid die de PR & Communicatie oppakt. Om achterstand te beperken en innovatie door te voeren zijn wij gestart met een externe oriëntatie.

De 2e penningmeester?  In voorgaande nieuwsbrieven zijn de werkzaamheden en tijdbeslag uitvoerig toegelicht.  

Lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij verenigings-issues, communicatie in- en extern of het financiële reilen en zeilen? neem dan contact op met een van de bestuursleden!

 lijntje-zwemtrap

Nog iets kleins dat levens kan redden…een lijntje aan je zwemtrap zodat je deze ook vanuit het water kunt uitklappen!

Zo klein kan het zijn, zo klein maar toch zo belangrijk kunnen ook zaken in onze WVS zijn!

 

 

 

 

Bestuur WV Schiphol
april 2019