logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief 23

Geplaatst op 02-11-2018  -  Categorie: Bestuur

 

WVSlogo

 

 Watersportvereniging Schiphol 

 

Website nieuws 23 - oktober 2018

 

Beste leden

Hierbij de Nieuwsbrief van oktober 2018,

Carel de Bruijn - voorzitter

De herfst slaat toe, tijd voor zomer mijmeringen. ‘It was just great, and that's no fake news!’ Voor het bestuur wordt het nu net ophalen, zomerseizoen evalueren en nieuwe initiatieven klaarzetten voor een aantrekkelijk 2019! Binnenkort komt de jaarkalender 2019 op de vernieuwde site live!  Tijdens de gezellige seizoenafsluiting, geflankeerd door jeugdzeilers die zich te goed deden aan het zonnige weer, kwamen zeilers en havenleden bijeen. Naast dank aan de vele vrijwilligers die de haven ook dit seizoen 'draaiden' blikten we vooruit naar de Hagoort Sails pitch op 21 november, de ALV op een passende locatie in het Dijkhuis en een oude traditie die weer opgepakt gaat worden..... Voor nu wens ik ieder vast een fijne herfst. Werk aan je conditie, ga het bos in voor je work out, ga schaatsen of wintersporten maar doe vooral iets zodat je in 2019 weer vol kunt genieten van het water!

Tipje nodig? https://www.skiinfo.nl/skinieuws/a/630316/fit-en-gezond-de-winter-door-vijf-tips-om-aan-de-winterslaap-te-ontkomen 

Tot ziens!

Hans Schreuder - Havencommissaris

Nieuws uit de haven

Beste havenleden,

De onvermoeibare vrijwilligers van het hellingteam heeft in zes weekeinden de boten op de wal gezet.

Chapeau voor het hellingteam.

Boten, die het winterseizoen in het water blijven, zoeken een beschutte plek of gaan elders overwinteren.

Vanaf donderdag 1 november is de watertoevoer op de haven en toilet/kleedkamergroep afgesloten. Walstroom blijft van 09.00 tot 18.00 uur beschikbaar. Elk schip dat permanent blijft aangesloten, krijgt een naheffing voor winterstroom.

Klussen op de haven mag en kan mits er geen overlast aan het naastliggend schip is en er een bodembedekking is.

Wijzigingen in ligplaatssituatie zomer/winter en hellingen worden te laat of niet goed doorgegeven. Vanaf heden is artikel 9 van het Havenreglement leidend.

Fijn winterseizoen gewenst.

Paul Bentlage – Zeilcommissaris

Aalsmeer – De viering van het 100-jarige bestaan van de Aalsmeerse watersportvereniging ‘Westend’ in 2017 was het feestelijke moment om de jaarlijkse zeilwedstrijden tussen de bestuurders van de Aalsmeerse watersportverenigingen een nieuwe impuls te geven. Dat is Westend goed gelukt; de nieuwe ‘WZW Sextant-Cup’ is een uiterst fraaie sextant in hardhouten kistje. Het team van WV Aalsmeer mocht vorig jaar als eerste haar naam in het kistje laten graveren en was dus het ‘te kloppen team’. De wedstrijden werden vanaf WV Schiphol verzeild op een korte baan voor de uitloopsteiger, waar zich ‘s middags een grote groep toeschouwers en fans verzamelde. Wedstrijdleider Geert Bakker had een schema klaar liggen, waarbij gestart werd met de snelle twee J22’s van WV Aalsmeer en iedereen één keer tegen de anderen zou varen. Maar door de zwakke wind kon deze zogenaamde round robin niet compleet worden verzeild.

  foto

Drie finalisten

Na een tussenstand van twee keer vier races waren er drie teams met een gelijk puntenaantal. Zij scoorden drie keer winst en één keer verlies. Besloten werd om nog drie finale-races te varen door de teams van WV Aalsmeer, Westeinder Zeilwedstrijden en opmerkelijk, door het team van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Aalsmeer, waartoe zowel waarnemend burgemeester Jeroen Nobel als wethouder Robbert-Jan van Duijn kwamen opdagen. Volgens eigen zeggen had de burgervader een tiental jaren geleden op een platbodem voor het laatst gezeild, maar met bestuurlijk inzicht zorgde hij voor een ervaren derde man aan boord bij Arjen van Mil (WV Schiphol).

Arjen is onder meer overall winnaar van de WV Schiphol-Handicaps 2018 en komt aan de start bij het World Airline Sailing Championship dat volgend jaar in Nederland wordt verzeild. Met Arjen aan het helmhout werd vervolgens één keer gewonnen maar ook één keer verloren. Maar ook het team van WV Aalsmeer verloor de eerste finale-race en wist het team van Westeinder Zeilwedstrijden op het nippertje van twee zeges af te houden, door een uitgekiende bakboord-manoeuvre bij de benedenboei.

Gelijke stand

Per saldo weer een gelijke stand voor de drie finalisten en vervolgens was de wind op. Geheel terecht werd besloten om de Sextant-wisselprijs toe te kennen aan de burgermeester, onder de strikte voorwaarde dat volgend jaar opnieuw een B&W-team meezeilt om de eer te verdedigen. Met die toezegging werd een buitengewoon geslaagde zeildag afgesloten.

Bron: Nieuwe Meerbode

 

Sonja Moll - Bar en evenementen commissaris

Gezocht:

Versterking van het Bar en Evenementen Team! Om aan de vraag vanuit de leden te voldoen willen wij de bar het komende jaar graag elke twee weken openen. Hiervoor zijn echter meer vrijwilligers nodig! Wilt u zich opgeven of meer weten? Stuurt u mij even een mail dan neem ik contact met u op!

Nieuwjaarsreceptie

Op 6 januari hebben wij komend jaar de nieuwjaarsreceptie!

Graag tot ziens.

 

Algemeen

Op 21 november a.s. organiseert de WZW in samenwerking met Hagoort Sails en Zeilmakerij Aalsmeer een presentatie  over alles wat te maken heeft met de soorten zeilen, materialen, dektenten en het onderhoud daarvan.

Programma:

19.30 uur ontvangst bij Watersport Vereniging Nieuwe Meer

20.00 uur - 21.15 uur Hagoort Sails:

- Zeildoek ontwikkelingen

- Zeil trimmen

21.15 uur - 21.30 uur Pauze

21.30 uur - 22.30 uur Zeilmakerij Aalsmeer:

- Doek ontwikkeling

- Folie mogelijkheden

- Kwaliteit garen

 

Opgeven voor deze bijeenkomst kan via siraterces.[antispam].@wvschiphol.nl tot uiterlijk 12 november a.s..

 

Vacature PR & Communicatie

Wij kijken nog steeds naar iemand die ons met de PR en communicatie taken kan ondersteunen.

Ook als je interesse hebben in een gedeeltelijke invulling van deze taken, nodigen wij je uit om dit aan ons te melden. Misschien dat tijdens een gesprek een goede invulling kan worden gegeven.

Beknopte omschrijving activiteiten:

PR:

 • Het initiëren en onderhouden van relatienetwerken om de exposure van de vereniging te verhogen

Communicatie:

 • Geeft informatie aan bestaande en (potentiele) nieuwe leden enadverteerders
 • Geeft mede vorm aan binnen de vereniging gebruikte communicatie-instrumenten
 • Werkt mee aan het actueel houden van de WVS-website
 • Schrijft artikelen en persberichten in (lokale/social) media en KLM
 • Ondersteunt bestuur en commissarissen met het opstellen van communicatie

Vrijwilligers:

 • Ondersteunt bestuur bij het aantrekken en begeleiden van vrijwilligers

Eigenschappen:

 • Communicatieve (mondeling en schriftelijk) en diplomatieke vaardigheden
 • Bij voorkeur redactionele ervaring en werken met web content
 • Positief kritische instelling, teamplayer
 • Nieuwsgierig, ondernemend en toont initiatief

Interesse? Neem even contact op met de voorzitter of secretaris. Wij horen graag van je!

 

Namens het bestuur

Rik Hofman, secretaris