logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Update Milieuinspectie

Geplaatst op 05-12-2019  -  Categorie: Haven  -  Auteur: Hans Schreuder

Update!

De milieucontrole door de gemeente is positief voor de WVS verlopen. Door de inspanning van alle betrokken leden hebben we weer een opmerking van 'zeer goed' gekregen.  Chapeau leden en hartelijk dank voor de medewerking met het opruimen.

 Hans Schreuder,

 Havencommissaris

De gemeente Aalsmeer houdt op 4 december a.s. een intensieve milieucontrole op de haven.

Gecontroleerd wordt o.a. op een vloeistofdichte vloer, afvalstoffen registratie, afvoerbewijzen reinigingsputten, opslag brandstof en verfmiddelen in speciale kasten etc. kortom alles wat betreft het juist omgaan met het milieuaspect.

Aan al deze eisen kan de WVS voldoen en ook aantonen in de documentatie.

Wij verzoeken alle personen die op de haven aan vrijwilligers herstelwerk doen en of aan het klussen op eigen boot hun medewerking te verlenen door:

verf, schuurmiddelen, oplosmiddelen, antifouling, lege verfblikken, oude kwasten en schuurpapier op te slaan of te verwijderen. De ruimte rond en onder het schip geveegd evt. bodembedekking leggen, werkplaats / werkbank schoon, opgeruimd en aangeveegd, afvalbakken geleegd, optimisten naar de fietsenstalling. Brandstof en verfkast goed bereikbaar maken. Alles zodanig dat er geen opmerkingen over komen.

Dit graag voor 1 december.

Bij voorcontrole maandag 2 december door de havencommissaris worden alle dan nog aanwezige, dus niet verwijderde of op de juiste manier opgeslagen, voornoemde artikelen verwijderd.

Laten we met elkaar ervoor zorgen dat de gemeente Aalsmeer trots is hoe de WVS met milieuzaken omgaat.