logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

Jazz me Blues

Geplaatst op 16-06-2019  -  Categorie: Evenementen  -  Auteur: Rik Hofman

 

JAZZ ME BLUES – Jazzweekend op de Nieuwe Meer

‘Jazzvirtuozen beleven de Blues’ op 28, 29 en 30 juni 2019

Het zesde jazzweekend op jachthaven de Nieuwe Meer heeft dit jaar het thema: The Blues – virtuoze jazzmusici van diverse pluimage die, elk op eigen wijze, teruggaan naar de bronnen van de jazzmuziek: de blues in al zijn verschijningsvormen.

 

Op vrijdagavond 28 juni om 9 uur: CHRISTIAN PABST kwartet

Christian Pabst piano, Linus Eppinger gitaar, Giuseppe Campisi contrabas, Erik Kooger drums

‘Verbonden met de groten van de jazz, origineel en persoonlijk,’ zo wordt de in Amsterdam gevestigde Duitse pianist en componist Christian Pabst door de internationale pers omschreven. Hij toert regelmatig de hele wereld over en is docent op het Conservatorium van Amsterdam. Centraal in zijn muzikale ontwikkeling staat zijn trio: in de magistrale bassist Giuseppe Campisi en de dynamische drummer Erik Kooger heeft hij ideale medestrijders gevonden om het muzikale avontuur te zoeken. Om zich bij deze gelegenheid intenser op de blues te kunnen storten, wordt Christians trio versterkt met de gitarist Linus Eppinger.

 

Op zaterdagavond 29 juni om 9 uur: MICHAEL VAREKAMP kwintet

Michael Varekamp trompet/vocals, Dmitri Chapeau tenorsax, Mark van der Feen piano, Harry Emmery contrabas, Erik Kooger drums

Trompettist Michael Varekamp is van alle markten thuis: hij maakte wereldtournees met de Dutch Swing College, maar ook met de moderne pianist Rembrandt Frerichs. Hij heeft een ‘all star band’ samengesteld om de blues te vertolken met louter topmusici uit de (inter)nationale jazzscene: de Russisch-Franse tenorist Dmitri Chapeau, de virtuoze pianist Mark van der Feen, Harry Emmery, de meest ervaren contrabassist van Nederland, en de veelzijdige drummer Erik Kooger – Erik kan zijn drums laten staan: hij speelt de eerste blues-avond bij Christian Pabst!

 

Zondagmiddag 30 juni om 4 uur: GREENFIELD/VAN BEEST kwartet

Rinus Groeneveld tenorsax, Jos van Beest piano, Erik Schoonderwoerd contrabas, Ruud van der Steen drums

Nadat Rinus Groeneveld in Paradiso de saxofonist Dexter Gordon had gehoord, besloot hij zelf ook een tenorsax te kopen. Rinus noemt zich inmiddels een ‘selftaught blues klootzak’ en speelde met veel bluesy jongens, waaronder Little Willie Littlefield, Mose Allison en Eddie C. Campbell. Hij is tegenwoordig één van de beste saxofonisten van Nederland. En toen Jos van Beest de beroemde jazzpianist Oscar Peterson had ontmoet, wilde hij niets anders dan swingen op de piano, in navolging van zijn grote voorbeeld. Rinus en Jos ontmoeten elkaar op het swingende slagveld van de blues – een taal die zij allebei perfect beheersen.

 

Schrijf u in voor de Nieuwsbrief van KCA: feirbswuein.[antispam].@kunstencultuuraalsmeer.nl