logo-wvschiphol
 
 
 
 
 

6 uurs Zeilwedstrijden

Geplaatst op 26-04-2018  -  Categorie: Evenementen  -  Auteur: Commissie 6-uurs

Beste zeiler,
 
6-uurs van de Westeinder 2018
De 6-uurs van de Westeinder wordt georganiseerd door Watersport Vereniging Schiphol (WV Schiphol) in samenwerking met de Stichting Westeinderzeilwedstrijden (WZW) en wordt gezeild op “de Grote Poel” van de Westeinderplassen. De geplande start is om 10:00 uur op zaterdag 9 juni 2018 en is vlakbij het “starteiland” aan de Grote Poel van de Westeinderplassen. Om 8:15 uur is het zeilerspalaver in het clubhuis van WV Schiphol. Deelname is mogelijk voor alle klassen kajuitboten en open zeilboten.

Na het succes van vorige jaren is de 6-uurs van de Westeinder nu een terugkerend evenement. Het is een leuke zeilwedstrijd en voor iedereen goed te doen. Het principe van een 6-uurs race is heel eenvoudig: het schip dat in 6 uur tijd de grootste afstand heeft afgelegd is de winnaar van de race. Uiteraard wordt de gezeilde afstand gecorrigeerd met een handicapfactor die per type zeilschip wordt vastgesteld. Tijdens de race is het toegestaan om van bemanning te wisselen, zodat er altijd een frisse bemanning aan boord kan zijn.

Na afloop van de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats, en dit jaar hebben we super mooie en leuke prijzen om van te genieten en is er de mogelijkheid om gezellig te blijven eten, een heerlijke BBQ en homemade salades. Wil jij meedoen met de volgende editie als zeiler? Inschrijven kan via onderstaande link of op westeinderzeilwedstrijden.nl

Met zeilersgroeten, Organisatie 6-uurs 2018

 


Wedstrijdbepalingen

Inschrijven 6-uurs

 

Inschrijven BBQ
 
 

 

 Westeinder6uurs2018